Nieuws

Geslaagd eredivisiedebuut voor scheidsrechters Carlijn en Roos

Geslaagd eredivisiedebuut voor scheidsrechters Carlijn en Roos

Door Dynamico - Op je negentiende debuteren in de eredivisie als scheidsrechter, het is maar weinigen gegeven. Carlijn Kleinpenning deed het zondag, in een van de weinige eredivisiewedstrijden die dit weekeinde doorgingen. Ze bracht samen met koppelgenote Roos van Beek uit Purmerend de wedstrijd Fortissimo tegen VOC (21-30) tot een goed einde.

Carlijn Kleinpenning (rechtsonder) observeert aandachtig de wedstrijd. Roos van Beek houdt achter het doel alles in de gaten.

De wedstrijd ging tussen de gepromoveerde thuisploeg uit Cothen en de regerend landskampioen. De Amsterdamse équipe pakte zowel in 2018 als 2019 de titel. Dit jaar sloot de ploeg ook de reguliere competitie als eerste af, maar door de coronacrisis werd de kampioenscompetitie niet afgewerkt.

Het onderlinge verschil was te groot om er echt een spannende pot van te maken. Maar ook bij zo’n duel vallen er tal van lastige beslissingen te nemen en dat ging de dames over het algemeen erg goed af.

Carlijn was zelf na afloop blij met haar eerste wedstrijd op dit niveau. “De rapporteur was ook tevreden. Voor een debuutwedstrijd was het mooi en ging het goed. Natuurlijk wat aandachtspuntjes, maar we mogen terug kijken op een geslaagde wedstrijd.”

Carlijn begint met het afgroeten na de wedstrijd. Die eindigde in 21-30 voor VOC.

cover Carlijn Kleinpenning (links) en Roos van Beek debuteren op eredivisieniveau

foto archief HSP

Deel dit bericht