Mizuno 2017Guus Hölscher Topsport AwardHandbalshop
Geweldig leerproces bij Quintus

Geweldig leerproces bij Quintus

13 november 2017, 20:06 uur

Ook na tiende nederlaag houden Marc de Vreede en zijn ploeggenoten de moed erin

Kwintsheul - Ook in de tiende wedstrijd van de BENE-League bleven de handballers van Wematrans/Quintus tegen Sasja Antwerpen puntloos: 27-34. Je zou er moedeloos van worden. Desondanks houden de spelers de moed erin en blijven de supporters hun idolen massaal steunen.

Door Peter Lotman

De Heulse club leek zaterdag in de volle Eekhouthal richting een succesje te gaan. Het grootste deel van de partij stond de thuisclub op voorsprong. Totdat het in de tweede helft toch nog mis ging. Na de 18-17 ruststand kwam Quintus op 23-19 en niets leek de eerste overwinning in de weg te staan. 

Marc de Vreede, overgekomen van het Haagse Hercules, was ook teleurgesteld dat het wéér niet lukte. ,,Op dat moment hadden we moeten doorpakken. Erop en erover. We waren de betere ploeg. Maar plotseling ging alles fout. Iedereen deed maar wat. We speelden uit de discipline en daarmee gaven we Sasja de kans terug in de wedstrijd te komen.”

VEEL PECH

De Vreede, bezig aan zijn tweede seizoen, speelde een goede partij. In de tweede helft kreeg hij bij een aanvallende actie een klap in het gezicht en moest geruime tijd vanaf de kant toekijken. Pech bleef hem al eerder niet bespaard. ,,In mijn eerste seizoen ben ik twee keer door mijn enkel gegaan en heb daardoor veel wedstrijden gemist. In de eerste oefenpartij van dit seizoen brak ik het middenhandsbeentje van mijn schotarm. Hieraan ben ik inmiddels geopereerd.”

De 24-jarige gymleraar heeft desondanks geen moment spijt van zijn overstap. ,,Vanaf de eerste dag is er een klik met mijn teamgenoten. Ik ben snel opgenomen in de groep en ook buiten het handbal doen we dingen gezamenlijk. Met de trainers Alex Curescu en Jos Klepke kan ik goed opschieten. Mijn eerste jaar was zwaar met fulltime lesgeven en ook nog zes keer trainen in de week. Het heeft even geduurd om in dat ritme te komen, maar ik kreeg veel vertrouwen. Ook vorig seizoen van coach René Zwinkels. Daardoor ben ik beter gaan handballen.”

INTENSITEIT

Het was voor De Vreede een grote overgang van Hercules naar Quintus. ,,Het grootste verschil is de trainingsintensiteit. Het tempo ligt zó veel hoger en alles gaat veel sneller en feller. Ook beschikt Quintus over meer faciliteiten. We trainen altijd met een grote groep en dat was bij Hercules wel anders. Er loopt hier zo veel kwaliteit rond.”

Ook Marc de Vreede had gehoopt, en er zelfs een beetje op gerekend, dat hij met zijn team tegen Sasja de eerste punten zou pakken. ,,Ik heb zo’n bloedhekel aan verliezen en dan is tien wedstrijden achter elkaar niet winnen vreselijk. Maar ook dat is een geweldig leerproces. Je leert de positieve dingen eruit te pakken om het de volgende keer beter te doen. Ik hoop wél dat we deze competitie nog een wedstrijd winnen. Dat zou een mooie beloning zijn voor ons keiharde werken.”

GEFLATTEERD

Die beloning kwam er dus tegen Sasja niet. Na de sterke start met mooie doelpunten van Thijs van den Driest, Rick van Ravesteijn, Alex Koop, Lex Dofferhoff en Max de Maat stokte de productie in het tweede half uur. 

Geen bal ging er meer in en via 23-19 en 25-25 liepen de Belgen in rap tempo weg naar de geflatteerde overwinning. De Vreede blikt daar op terug: ,,We missen net dat stukje ervaring en slimmigheid. Een wedstrijd dood maken als we voor staan, kunnen we nog niet. Toch ben ik er zeker van, dat wij in de BENE-League blijven. Het verschil met de eredivisie is zó groot. In de nacompetitie moeten wij dat laten zien.”

Doelpunten: Dofferhoff (7), Koop (5), De Maat (4), Van den Driest (3), Vollebregt, De Vreede, De Vette en Van Ravesteijn (allen 2). 

AD SPORT/PETER LOTMAN

  

Laatste update: 13 november 2017, 20:08 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt