Nieuws

Gjerpen hard onderuit in eerste competitieduel tegen Storhamar

Drie treffers Nathalie Hendrikse, goed keeperswerk Annick Lipman

Door Frits Feuler – In de Noorse competitie bij de vrouwen ging Gjerpen, de ploeg van Nathalie Hendrikse en keepster Annick Lipman, in het eerste competitieduel op bezoek bij titelkandidaat Storhamar. De ploeg ging na zestig minuten fors onderuit met 43-30. Annick Lipman keepte in een gelijk opgaande eerste helft uitstekend. Nathalie Hendrikse scoorde drie keer. Heidi Løke - 35 inmiddels - was met negen doelpunten trefzeker voor Storhamar.

De doelstelling voor Gjerpen voor dit seizoen zijn duidelijk: hoger eindigen dan de zevende plek – van 12 ploegen - van vorig jaar. Nu wil de ploeg bij de eerste zes eindigen om te kunnen deelnamen aan de play offs.

Het openingsprogramma van deze competitie is erg zwaar, met vier duels tegen de nummers een tot en met vier van vorig seizoen.

A.s. woensdag speelt Gjerpen uit voor de Noorse beker, bij Tonsberg. Een week later, om 18 uur, thuis tegen regerend kampioen Vipers Kristiansand. Zondag 16 september om 18 uur thuis tegen de vice-kampioen, Larvik.

Molde, de nieuwe ploeg van Martine Smeets en bondscoach Helle Thomsen, komt 12 september voor het eerst in actie, op bezoek bij Tertnes.

Beide wedstrijden van Gjerpen zijn live te volgen via https://www.handballtv.com/?match=75413 en

https://www.handballtv.com/?match=75388

Lynn Knippenborg en Inger Smits moesten in hun thuisduel met TTH Holstebro tegen Skanderborg een gelijkspel toestaan: 23-23. Halverwege leidden de gasten met 12-14. Na de uit-winst enkele dagen eerder tegen Aalborg nu dus een puntendeling.

Datzelfde Aalborg, inmiddels rode lantaarndrager, kwam er tegen Nykøbing niet aan te pas. De ploeg van Dione Housheer leidde halverwege al comfortabel met 19-6. Uiteindelijk stopte de teller bij 34-13. De ploeg van Housheer gaat met vier punten uit twee duels, samen met Odense en Silkeborg, aan de leiding.

In Hongarije opende Gyor - met Nycke Groot maar zonder Yvette Broch - het seizoen met een 38-26 thuiszege op Alba Fehervar. Ferencvaros FTC Hungaria, met Danick Snelder, pakte de eerste twee punten met een uitzege bij MTK Boedapest. Op 2 januari 2019 - 18 uur -  treffen beide grottmachten elkaar in de Arena van Gyor.

In de Duitse Bundesliga verloor promovendus Bergischer HC, op bezoek bij Hannover, met 29-26 het eerste competitieduel. Jeffrey Boomhouwer scoorde vier maal.

In de Tweede Bundesliga kroop het Nederlands getinte Nordhorn-Lingen, na twee rondes, naar de koppositie na een 34-27 thuiszege op Huttenberg. Ook Hagen, de ploeg van Bartek Konitz, blijft met drie uit twee goed volgen. Zaterdagavond werd met 26-26 een punt gepakt bij Elbflorenz.

Supercup

In Hongarije heeft Veszprem bij de mannen de Supercup gewonnen door een 26-24 zege op Szeged. In Spanje kwam de Supercup terecht bij Barcelona dat CB Ciudad Logrono met 35-27 versloeg.

Deel dit bericht