Guus Hölscher Topsport AwardHandbalshopMizuno 2017
Goed nieuws voor Oranje: Nycke Groot op de weg terug

Goed nieuws voor Oranje: Nycke Groot op de weg terug

12 november 2017, 01:11 uur

Goed nieuws voor Oranje kwam zaterdag uit het Deense Ikast waar de Nederlandse international Nycke Groot, in tegenstelling tot de voorgaande twee wedstrijden tegen het Russische Rostov Don, weer deel uitmaakte van de selectie van het Hongaarse Györi Kc. De spelverdeelster scheurde drie weken geleden een spiertje in haar dijbeen. (wij berichtten)  

Györi speelde zaterdagmiddag de voorlaatste wedstrijd uit de groepsfase van de Champions League tegen de oude club van Groot, FC Midtjylland waarmee ze tweemaal landskampioen werd. 

Groot nam deel aan de warming up maar nam vervolgens plaats op de bank. Daar zag ze dat haar ploeg met Yvette Broch een vliegende start kende. Na 15 minuten, bij een 3-9 stand, pakte FC Midtjylland al de tweede time-out van de wedstrijd. Het was de gouden greep van de Deense coach die vervolgens zijn ploeg in zeven minuten tijd zag terug komen naar 9-10 (22’). Vervolgens ontspon zich een bijzonder spannend schouwspel dat een ruststand kende van 12-14.

Direct na rust scoorde Györi de 12-15 maar ook deze voorsprong had de Deense ploeg weer snel ingelopen. In de 36e minuut kwam men voor het eerst op gelijke hoogte (17-17). Györi behield wel het initiatief waarna FC Midtjylland wel steeds gelijk kon komen maar nooit in staat was de leiding te nemen al kreeg men daar kansen genoeg voor. In de 53e minuut slaagde Györi erin definitief het gaatje te slaan. Van 22-22 ging het naar 22-24 en 23-26 om uiteindelijk een zwaar bevochten 24-27 overwinning mee naar huis te nemen.

Daarmee heeft de titelverdediger zich ook geplaatst voor de tweede fase van de Champions League die  na het WK in januari van start gaat. Ook FC Midtjylland is zeker van een plaats in de tweede groepsfase.  

Laatste update: 12 november 2017, 01:46 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt