Nieuws

Goede uitgangspositie LIONS Europees na nipt verlies bij West Wien

Doelman Rudi Schenk doet van zich spreken

Door Frits Feuler –Met een 26-25 nederlaag in het eerste duel in de EHC Cup bij de Oostenrijkse nummer vier van vorig jaar, West Wien, heeft OCI-LIONS een goede uitgangspositie gecreëerd voor de return, komende zaterdag in Sittard.

Met een tikkeltje meer raffinement in de afronding en het verminderen van teveel technische fouten had de ploeg uit Sittard-Geleen zelfs kansen op een ruime zege gehad. Dat mooie eindresultaat bleef dus uit waardoor de mannen van coach Mark Schmetz dan maar in eigen hal het ticket voor de tweede ronde veilig moeten zien te stellen.

Het duel kende een hoog tempo, dus parallel ook veel fouten. Bij 6-5 kwam de thuisploeg voor het eerst aan de leiding. Daarna was het stuivertje wisselen qua voorsprong. Doelman Rudi Schenk, na bijna twintig minuten in de ploeg gekomen, zou met een aantal prima stops in het verdere verloop van de wedstrijd de aandacht op zich vestigen. 

Halverwege nog geen beslissing: 14-14. Twee stops kort na elkaar van Rudy Schenk waren nodig om de 17-17 op het bord te houden. Een ongelukkige tijdstraf voor Jasper Adams – bal op de voet – hielp de thuisploeg in overtal niet echt.

Diezelfde Adams kwam met een aantal schitterende treffers in het laatste kwartier op de proppen. Schenk stopte maar weer eens een strafworp, Adams en Ramos zorgden voor een marge van twee: 20-22. Niet voldoende, want in overtal gingen de Oostenrijkers erop en erover: 24-23. Lino Janssen tekende voor de gleijkmaker, een strafworp was Schenk ditmaal te machtig: 25-24. Rob Schmeits miste op tegenaanval, Schenk pareerde opnieuw een strafworp. Spanning voldoende in die slotminuten.

Jasper Adams sloot vanaf de opbouw weer de ´Anschlusstreffer´ binnen voor 26-25. Dertig tellen voor tijd de laatste time out voor Mark Schmetz. Kort daarop kreeg de Oostenrijkse doelman nog de rode prent omdat hij de bal niet snel genoeg aan de Limburgse opponent gaf. De resterende twee seconden waren niet meer voldoende voor een draw. Ramos´ kon met de toegekende pingel niet de 26e treffer laten aantekenen.

Doelpunten voor LIONS door Baart 5, Jasper Adams 5, Ramos 4, Janssen 3, Steins 2, Versteegden 1, Heijnen 1, Roel Adams 1, Van Straaten 1, Stavast 1, Schmeits 1.

Vigo Kristjansson scoorde zeven maal voor West Wien.

Warming up LIONS

Supporters LIONS in Wenen

Deel dit bericht