Nieuws

Göppingen neemt na twaalf jaar plots afscheid van trainer Knezevic

Göppingen neemt na twaalf jaar plots afscheid van trainer Knezevic

Bron: Hbf.info.de - Vanwege de huidige situatie in de Bundesliga tafel kwam het bestuur van de damesploeg van Frisch Auf Göppingen waar keepster Jasmina Jankovic revalideert van een ernstige knieblessure en trainer én algemeen directeur Aleksandar Knezevic dinsdagavond overeen om in onderling overleg uit elkaar te gaan. "Het was geen gemakkelijke beslissing voor alle betrokkenen.”

                                             

                                                                   Aleksandar Knezevic

                                              ‘Nieuwe impulsen proberen te ontketenen’

"Aco" nam de vrouwenploeg destijds over in een zeer moeilijke situatie en heeft zoveel voor de club en tijdens zijn actieve tijd bij de mannen de afgelopen twaalf jaar gedaan. Maar we moeten proberen om nieuwe impulsen los te laten op de ploeg, zodat we dit seizoen toch vol kunnen houden en niet verder afzakken op de ranglijst,” zegt de voorzitter Claus Mai.

Vanavond staat de thuiswedstrijd tegen koploper SG BBM Bietigheim op de rol, assistent-coach Vladimir Jelesic de ploeg begeleiden. Jelesic zal op interim-basis werken totdat een opvolger voor Aleksandar Knezevic is gevonden. Dit zou zo snel mogelijk moeten gebeuren.

Jasmina Jankovic

"Het is bitter dat onze samenwerking zo eindigt. Maar we hopen allemaal dat het team de ommekeer in de tweede seizoenshelft zal aken en dat er in het nieuwe seizoen weer dameshandbal op het hoogste niveau in Göppingen zal zijn", benadrukt Claus Mai. Na de derby tegen Bietigheim volgt op 23 januari het uitduel bij HSG Blomberg-Lippe. Tevens het begin van de tweede seizoenshelft. Göppingen staat momenteel op de veertiende plek, met 4 punten uit 13 duels. De nummers 14, 15 en 16 degraderen rechtstreeks, de nummer 13 speelt nacompetitie.

cover Jasmina Jankovic krijgt een nieuwe clubcoach

foto archief HSP

Deel dit bericht