Nieuws

Groepsfase Champions League in september van start

Van de Redactie – Vanavond is in Wenen geloot voor de groepsfase van de Champions League bij zowel de mannen als de vrouwen. Wrang in dit geval is het niet uitspelen van de huidige jaargang bij de vrouwen die begin september in Boedapest afgewerkt zou worden maar vanwege de coronaperikelen door de EHF afgelast is. Het eindtoernooi bij de mannen is verschoven naar 29 en 30 december in Keulen.

Twee groepen van elk acht teams rolden uit de kokers. Ook voor de vrouwencompetitie hetzelfde format als bij de mannen: de nummers een en twee van groep A en B zijn automatisch geplaatst voor de kwartfinales. De nummers 3 tot en met 6 van iedere groep spelen play-offs, de winnaar van het tweeluik gaat ook door. De beide laatste teams in elk groep zijn uitgeschakeld.

Bij de mannen – met Mark Bult als assistent-coach bij Flensburg - wordt op de woensdag en donderdag gespeeld, de vrouwen komen op zaterdag en zondag in actie. Het mannentoernooi start op 16 september en wordt in het weekeinde van 12 en 13 juni 2021 met de FINAL4 in Keulen afgesloten.

                                              

Kelly Dulfer, Merel Freriks, Kelly Vollebregt en Inger Smits gaan in de CL van start, foto Tina Kolthof

De vrouwen starten in starten op 12 september en spelen tot het eindtoernooi met vier ploegen in Boedapest op 29 en 30 mei 2021.  

Aan de start bij de vrouwen verschijnen niet minder dan 16 speelsters plus bondscoach Mayonnade, met Handball Metz. Dortmund maakt het CL-debuut en levert meteen 8 Nederlandse speelsters: Duijndam, Dulfer, Vollebregt, Smits, Freriks, Van Zijl, Amega en Ten Holte. Groot, Abbingh en Wester staan op de startgrid bij Odense, Van Kreij (Krim), Polman (Esbjerg), Bont (Metz), Smeets (Bucuresti) en Malestein (FTC) zijn de Nederlandse ‘solisten’.

De indeling:

Mannen:

Groep A: 1. Vardar; 2. PSG; 3. Kielce; 4. Porto; 5. Szeged; 6. Meshkov Brest; 7. Elverum; 8. Flensburg-Handewitt

Groep B: 1. Barcelona; 2. Veszprem; 3. THW Kiel; 4. Aalborg; 5. Nantes; 6. Motor Z; 7. Celje; 8. PPd Zagreb.

Vrouwen:

Groep A: 1. Metz; 2. Rostov; 3. Kristiansand; 4. Esbjerg; 5. FTC Rail Ferencvaros; 6. Bucuresti; 7. Bietigheim; 8. Krim Mercator.

Groep B: 1. Ramnicu Valcea; 2. Györ; 3. Buducnost; 4. Dortmund; 5. CSKA; 6. Brest Bretagne; 7. Odense; 8. Podravka.

cover Vardar Skopje, de winnaar van 2019

foto archief HSP / Alain Decamps

Deel dit bericht