Nieuws

Groepsindeling 26e WK mannen 2019 in Duitsland en Denemarken

Door Frits Feuler –Op 25 juni vond op het stadhuis in Kopenhagen de groepsindeling plaats voor het 26e WK voor mannen dat voor het eerst in een samenwerkingsverband tussen Duitsland en Denemarken wordt georganiseerd. De beide ‘gastheren’ hadden hun starplaatsen al ingenomen: Denemarken in Herning, Duitsland in Berlijn.

De Duitsers werden gekoppeld aan het vooraf toegewezen Korea – de beide Korea’s vormen één ploeg - om de openingswedstrijd te spelen. In de groep waren ook krachtpatsers als regerend wereldkampioenen Frankrijk, Rusland, Servië en Brazilië. Een hoogst interessante groep A.

Kroatië was toegewezen aan München in groep B, waar de loting hen mengde met Europees kampioen Spanje, Macedonië, IJsland, Bahrein en Japan.

In de Deense pot werden de gastheren in groep C samengevoegd met Noorwegen, Oostenrijk, Tunesië, Chili en Saoedi-Arabië. Buurland Zweden was vooraf verzekerd van een plaats in Groep D, spelend in Kopenhagen. Bij de loting zagen de Zweden – onlangs geplaatst ten koste van Nederland – zich gekoppeld aan Hongarije, Qatar, Argentinië, Egypte en Angola.

Het 26e IHF Wereldkampioenschap Heren 2019 in Duitsland en Denemarken wordt gespeeld van 10 januari tot 27 januari.

De speellocaties zijn Herning, Kopenhagen (Denemarken - waar Sport Event Denmark een partner is), Hamburg, Berlijn, Keulen en München (Duitsland). De halve finales worden gespeeld in de Barclaycard Arena in Hamburg, terwijl de finales plaatsvinden in Hernings Jyske Bank Boxen.

De wedstrijddagen voor de Deense en Duitse ploeg in geval van kwalificatie voor de tussenronde, 19, 21 en 23 januari. Voor de Duitse ploeg betekent dit dat er driemaal gespeeld wordt in de Lanxess Arena in Keulen.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.handball19.com.

Deel dit bericht