Nieuws

Grote belangen bij EHC tegen Quintus 2

In de eerste divisie staat er bij de mannen een belangrijke regioderby op het programma. EHC uit Leidschendam-Voorschoten ontvangt zaterdag (20.00 uur, sporthal De Fluit) het opleidingsteam van Quintus.

De belangen voor beide teams zijn totaal verschillend, maar in beide gevallen is een overwinning essentieel. 

EHC vecht tegen degradatie. Met de sinds vorige week teruggehaalde trainer/coach Giovanni Voskuil moet het proberen twee ploegen onder zich te houden om niet rechtstreeks te degraderen. Momenteel staat EHC voorlaatste met alleen het Haagse Hercules eronder op de laatste plaats.

Vorige week sprokkelde EHC een kostbaar punt bij rivaal Hercules. Voskuil zag daarin een morele overwinning voor zijn manschappen. Een opsteker die positief kan uitwerken in de rest van de competitie. De gedrevenheid bij de spelers van EHC was in elk geval groot in dat duel.

Voor Quintus is winst van belang in de strijd om de bovenste plaats. Het team van het technisch duo Jack van Lier/Marco de Bakker verloor vorige week de directe confrontatie met concurrent Volendam. Na een boeiend kijkspel was de ploeg van voormalig topspeler Claus Veerman net iets sterker. Daardoor staan beide ploegen met evenveel punten op de eerste plaats: 19 gespeeld, 30 punten; doelsaldo Volendam +68 en Quintus +60. 

Het kampioenschap (en dus rechtstreekse promotie naar de eredivisie) en een eventuele periodetitel staan op het spel voor de Westlanders. Winnen beide teams, dan is het doelsaldo doorslaggevend dit weekend bij het bepalen van de derde periodetitel.

WHC en Aalsmeer 3 hebben al een periodetitel op zak.

AD SPORT/PETER LOTMAN

  

Deel dit bericht