Györi weer terug in titelrace na zege op Ferencvaroc

De handbalsters van Györi, met Nycke Groot en Yvette Broch, zijn weer terug in de race om het kampioenschap. Woensdagavond heeft de Hongaarse titelverdediger de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ferencvaroc, met Danick Snelder en Laura van der Heijden na een 12-15 ruststand met 26-24 gewonnen.

Gyori begint, met de Champions League finale 4 in het vooruitzicht die over tien dagen in Boedapest wordt gespeeld weer langzaam compleet te raken al moet de ploeg het nog geruime tijd doen zonder Nora Mork en Zsuzsanna Tomori. In de wedstrijd tegen Ferencvaroc kon Györi inmiddels ook weer beschikken over Nycke Groot en Stine Oftedal. Toch had de regerend kampioen het moeilijk in eigen huis.

Ferencvaroc kwam het beste uit de startblokken en kwam mede door twee treffers van Van der Heijden via 1-3 op een 3-5 voorsprong na negen minuten. Tussen de 12e en 18e minuut liepen de gasten tegen drie tijdstraffen aan waar Györi, dat inmiddels op gelijke hoogte was gekomen (5-5), maar minimaal van wist te profiteren. Via Gorbicz kwam men wel op voorsprong maar die bleef van 6-5 tot 10-9 beperkt tot slechts één doelpunt. Snelder zette haar ploeg weer op het goede spoor door de 10-10 te scoren waarna men wist uit te lopen met een laatste score van Van der Heijden naar 10-14. Vlak voor rust zette Györi de 12-15 ruststand op het scorebord.

Na de pauze verkleint Oftedal de achterstand naar twee doelpunten: (13-15), maar Ferencvaroc kan weer uitlopen naar een verschil van vier doelpunten: 13-17 (35’) en 14-18 (38’). Met een treffer van Broch en twee van Groot komt Györi terug tot 18-18. De titelverdediger lukt het echter nog steeds niet om er overheen te komen. Mede door een sterk optreden van Van der Heijden met drie doelpunten weten de gasten toch weer een marge van twee doelpunten te nemen: 18-20. Die marge kan men vasthouden tot 21-23 (47’). Groot en Knedlikova zetten dan toch weer een gelijke stand op het scorebord maar de Spaanse Pena zorgt weer voor een 23-24 voorsprong voor Ferencvaroc. Het blijkt, met nog acht minuten te spelen, de laatste treffer te zijn voor de gasten uit Boedapest die Györi in de laatste fase nog drie keer zien scoren en zo een 26-24 overwinning uit het vuur slepen.

Ferencvaroc was heel dicht bij bij een overwinning. Daarmee was men uitgelopen naar een voorsprong van twee punten. Omdat men ook nog een inhaalwedstrijd voor de boeg heeft leek de titel voor het oprapen te liggen. Maar het liep toch wat anders. Door deze nederlaag komt Györi nu op kop met twee punten voorsprong. Wanneer Ferencvaroc de inhaalwedstrijd op 9 mei weet te winnen staan de beide rivalen weer gelijk. Op dit moment is het doelsaldo in het voordeel van Györi: plus 235 tegen 220 voor Ferencvaroc. De Hongaarse competitie gaat daarmee zeker nog een spannend slot tegemoet.

Nycke Groot scoorde drie keer voor Györi terwijl Yvette Broch er twee maakte. Bij Frenecvaroc was Laura van der Heijden met zes treffers topscorer. Danick Snelder scoorde twee maal.