Nieuws

Haagse Handbal Dagen uitgegroeid tot internationaal toptoernooi

Den Haag - Voor de negende keer strijden 18 en 19 augustus teams tijdens de Haagse Handbal Dagen om de Ooievaarscup. Ooit begonnen als regionaal toernooi is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een internationaal toptoernooi.  

Grondlegger destijds was Alex Curescu, nu trainer van de mannen van Quintus, die samen  met René Lier en Frank van Engelen het initiatief nam. ,,Ik wilde een sterk toernooi als voorbereiding op de competitie. De insteek was om dat met de topclubs uit de regio te doen. Door de jaren heen zijn we erin geslaagd er een internationaal toernooi van te maken met sterke ploegen uit België en Frankrijk erbij. Zeker nu de Limburgse Handbal Dagen dit jaar niet doorgaan, kunnen we met trots stellen dat de Haagse Handbal Dagen het best bezette Nederlandse handbaltoernooi van dit moment is. Het blijft groeien in kwaliteit.”

De wedstrijden worden gespeeld op de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark en in de Hellashal aan de Laan van Poot. De poulewedstrijden beginnen zaterdag op beide locaties om 13.30 uur. De rangordewedstrijden zijn zondag in het Zuiderpark en beginnen om 10.30 uur. De finale is daar om 15.00 uur. De Haagse wethouder Rachid Guernaoui is bereid gevonden zondag de prijsuitreiking te verrichten. 

Deelnemende teams: Sasja en Atomix (beide België), Hazebrouck Handball (Frankrijk) en Hurry-Up, Houten, Arnhem, Hellas en Quintus uit Nederland.  

AD Sport / Peter Lotman 

Deel dit bericht