Nieuws

Half dozijn treffers Van der Baan; 15 Nederlandse treffers bij Berlin

Half dozijn treffers Van der Baan; 15 Nederlandse treffers bij Berlin

Van de Redactie – In de Bundesliga bij de vrouwen kwam Britt van der Baan bij Metzingen op de tweede speeldag nadrukkelijk in beeld. Met zes treffers – de eerste serie van dit seizoen – had ze op de rechter flank een groot aandeel in de uiteindelijk 35-27 thuiszege op Bad Wildungen. Verleden week, op de eerste speeldag, kwam Van der Baan nog niet tot scoren.

                                             

                                  Britt van der Baan, zes streepjes, foto archief HSP / Tina Kolthof

Met twee zeges uit twee duels meldt Metzingen dat Bo van Wetering (Odense) en Tamara Haggerty (Sävehof) deze zomer zag vertrekken, in de top van het klassement achter bekerwinnaar Bietigheim en kampioen Dortmund. Maxime Struijs was tweemaal succesvol voor de bezoeksters.

Bensheim-Auerbach redde het thuis niet tegen Neckarsulmer: 28-36. Jill Kooij scoorde naast drie treffers ook drie tijdstraffen, Nathalie Hendrikse (6 uit 6), Lynn Knippenborg (5 uit 9), Anouk Nieuwenweg (3 uit 5) en Sharon Nooitmeer (2 uit 3) zorgden samen voor 19 Nederlandse treffers voor de ploeg van coach Tanja Logvin. Keepster Helen van Beurden (27’ en vijf stops), Sarah van Gulik (3/4), Dionne Visser (2/3) en Myrthe Schoenaker (5/10) konden met hun individuele prestaties de nederlaag niet voorkomen. Een week eerder pakte Bensheim bij Thüringer nog verrassend een punt.

Bietigheim, op bezoek bij Halle-Neustadt, deed wat het moest doen: winnen met 22-27. Kelly Dulfer (3/5) en Inger Smits (2/4) tekenden voor Nederlandse streepjes, Danick Snelder scoorde niet.

In de tweede Bundesliga pakte Füchse Berlin opnieuw twee punten in een uitduel, ditmaal bij Nürtingen: 20-31. De score van de Nederlandse speelsters was duidelijk: 15 van de 31 treffers kenden een Hollandse signatuur: Djazzmin Trabelsi (6/8), Bo Dekker (5/6), Iva van der Linden (2/2), Lynn Molenaar (1/2) en Lisa Vlug (1/5).

TuS Lintfort moest, na de derbywinst verleden week tegen Aldekerk, nu buigen in het uitduel bij Waiblingen: 28-25. Maxime Drent was eenmaal succesvol.

Op zondag verpulverde Zoë Sprengers (Leverkusen) de productie van Van der Baan in het met 24-25 verloren thuisduel tegen Thüringer. De linker flankspeelster scoorde 10 uit 11! Rinka Duijndam stond bij de gasten bijna een uur onder de lat en kon acht schoten van de thuisploeg pareren. Miranda Schmidt-Robben zag een van haar drie pogingen 'binnen' gaan.

Zoë Sprengers, foto club

Denemarken

De tweede Deense liga bij de vrouwen ging dit weekeinde van start. Vendsyssel - met keepster Jesse van de Polder - deelde thuis meteen een flinke dreun uit aan Lyngby: 41-16. Nyala Krullaars redde het met EH Aalborg niet bij Roskilde en moest genoegen met de eerste seizoensnederlaag: 28-33.

Noorwegen

Doelman Mark van den Beucken pakte met zijn nieuwe ploeg, promovendus Kristiansand, de tweede nederlaag. Het bezoekende Elverum - Champions-deelnemer - gaf handballes: 21-37.

Later meer....

cover Bo Dekker legde er namens Füchse Berlin vijf in het mandje

foto archief HSP / club

Deel dit bericht