Nieuws

Handbal internationaal

Door Frits Feuler –De handbalploegen zijn volop in voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Intensieve trainingen, inspanningstests, oefentoernooien, buitenlandse stages. Kortom: het spel is weer als vanouds begonnen.

In de voorbije weken noteerden we een aantal opvallende zaken in het internationale handbal.

* Zo werd de Deense kampioen Skjern – actief in de Champions League in groep B – in de achtste finale verrassend uitgeschakeld in de bekercompetitie. De ‘dader’ was Skanderborg, de nieuwe ploeg van Thomas Mogensen (3 doelpunten) die na de 28-26 zege (14-13) de kwartfinale mag gaan spelen. Tien doelpunten van Anders Eggert en drie van Bjarte Myrhol voor Skjern waren niet voldoende voor de winst. Voor Skanderborg was Morten Balling acht keer succesvol.

* Kaj Smits was voor TTH Holstebro met een treffer succesvol in de Deense bekercompetitie. Holstebro plaatste zich na de 25-36 overwinning voor de kwartfinale ten koste van Ribe-Esbjerg HH. Komende zondag (20.15 uur) speelt Smits in Skanderborg met Holstebro om de Supercup tegen Skjern. Een week later start de Deense competitie.

* Tess Wester bereikte met haar nieuwe ploeg Odense ook gemakkelijk de volgende ronde: 33-14 tegen Sonderjyske. Zaterdag (18.15 uur) staat de Deense Supercup op de rol tussen Esbjerg (met Estavana Polman) en Kopenhagen (met Nusser, Bont en Dulfer). Kopenhagen won in de achtste finale van de Deense beker vrij makkelijk van Ringkobing: 28-13.

* In het weekeinde van 25 en 26 augustus begint in Duitsland de competitie in de hoogste klassen bij de mannen. Met drie vooruitgeschoven duels op donderdag gaat het 53e Bundesliga feitelijk echt van start. Als ‘voorgerecht’ speelden bekerwinnaar Rhein Neckar Löwen en kampioen Flensburg om de Supercup in Düsseldorf. De Löwen wonnen, na een 18-16 voorsprong halfweg, met 33-26.

* Drie Nederlandse spelers zijn nog actief in at Duitse bekertoernooi waar medio oktober de achtste finales afgewerkt worden: Flensburger Dani Baijens, een treffer in het met 19-28 gewonnen duel bij Nordhorn-Lingen (Verjans, Miedema, Leenders, Smit en Ravensbergen), Fabian van Olphen (TBV Lemgo, 31-25 winst op Hamm-Westfalen) en Jeffrey Boomhouwer die met zijn nieuwe ploeg, promovendus Bergischer HC, met 35-22 te sterk was voor Pfullingen. Als ‘beloning’ mag de ploeg aantreden tegen bekerkampioen en Supercup-winnaar Rhein Neckar Löwen. Eintracht Hagen, de ploeg van Bartek Konitz, afwezig vanwege een armblessure, redde het niet tegen Hannover-Burgdorf: 30-23.

* De loting voor de achtste finales:  VfL Gummersbach - Frisch Auf! Göppingen; Recken TSV Hannover-Burgdorf - TBV Lemgo-Lippe; DJK Rimpar - HC Erlangen; HSG Wetzlar - MT Melsungen; Bergischer HC - Rhein-Neckar Löwen; GWD Minden - Füchse Berlin; SG Flensburg-Handewitt - SC Magdeburg; THW Kiel - SC DHfK Leipzig

Deel dit bericht