Handbalshop
HandbaL Venlo kampioen eerste divisie

HandbaL Venlo kampioen eerste divisie

15 maart 2015, 00:00 uur

De handballers van HandbaL Venlo hebben zaterdagavond in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen het kampioenschap en de daarmee gepaard gaande promotie naar de eredivisie veilig gesteld. In de eigensporthal Craneveld  in Venlo won de ploeg van trainer coach Richard Curfs na een 9-9 ruststand met 21-18 van DIOS. Niek Kuik, die drie maanden op stage is in Engeland, was speciaal uit Engeland overgekomen om de wedstrijd de kampioenswedstrijd mee te kunnen spelen.

Het is voor de derde keer in de clubhistorie dat de Venlose vereniging met het namenteam naar de eredivisie promoveert. In 1985 promoveerde men voor de eerste keer als Loreal naar het hoogste niveau, maar na drie seizoenen daalde men weer naar beneden. 21 jaar moest men wachten om weer op het hoogste niveau terug te keren. In 2009 promoveerde men voor de tweede keer maar wel voor de laatste keer als Loreal via de nacompetitie naar de eredivisie. Nu hield men het slechts twee jaar vol. De terugkeer liet echte niet al te lang op zich wachten. Vier jaar later keert men weer terug in de eredivisie.

Driemaal is scheepsrecht luidt het spreekwoord. Gaat het de club nu wel lukken om de als derde Limburgse ploeg op het hoogste niveau een vaste waarde te worden? het komende seizoen zal daar duidelijkheid in gaan brengen.

De handballers lieten in een uitverkocht huis de supporters nog wel lang is spanning. Het was DIOS dat zowel bij 5-6 en 8-9 aan de leiding ging maar gerust werd er met een 9-9 stand. In de tweede helft liep HandbaL Venlo langzaam steeds veder uit en kwam DIOS nauwelijks nog aan het scoren toe. Met nog zeven minuten te spelen werd het 18-12. In de slotfase als het besef bij de thuisploeg toch doordingt dat men de titel gaat pakken weer DIOS nog wat van de voorsprong af te knabbelen maar. De eindstand van 21-18 zal voldoende zijn om WHC achter zich te houden. De ploeg uit Den Haag moet zondagmiddag met 32 doelpunten verschil moet winnen om Venlo van de titel af te houden.   

Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct