Nieuws

Handbal Venlo wil koploper VOC pijn doen

Eerste helft competitie zit er na dit weekeinde al op

Door Frits Feuler– De negende speelronde in de eredivisie bij de vrouwen, met nog twee inhaalduels – Quintus tegen SEW en Vlug en Lenig op bezoek bij Borhave - tussendoor, staat in het teken van de ontmoeting tussen ongeslagen koploper OTTO Work Force VOC en Cabooter Handbal Group Venlo. De vraag daarbij is: kan de Limburgse formatie de hoofdstedelijke ploeg een of meer punten afsnoepen? Lukt het de ploeg van trainer Robin Gielen wel wat Dalfsen vorige week (31-32) net niet lukte?

Ricardo Clarijs

Normaliter verwacht iedereen een weer een dikke zege voor de Amsterdamsen. Maar coach Ricardo Clarijs laat in de media op voorhand weten dat hij met zijn ploeg geen gemakkelijk avondje in Elzenhagen krijgt. “Een goed team dat leuk handbal speelt,” weet Clarijs over de opponent, “met enkele gevaarlijke schutters. Die derde plek op de ranglijst zegt voldoende.” Het bestuur van de Venlose club koos er enkele maanden geleden voor om de damestak ‘in leven te houden’ en stootte de mannenploeg – eredivisie – onder meer om financiële redenen af.

Clarijs weet ook dat als zijn ploeg zo speelt zoals het hoort dat dan de negende opeenvolgende zege eraan komt. “We kennen enkele blessures maar hebben voldoende personeel in de selectie om dit op te vangen.”

Geonius Vlug en Lenig heeft voldoende sportieve energie getankt uit de Europese ‘trainingspartijtjes’ in Macedonië. Om in het spoor van de top drie te blijven mag de Geleense ploeg in Noord-Holland bij Westfriesland SEW – slechts één schamel punt - geen dure knikkers  laten liggen. Boer ’n Trots Kaas DSVD en Borhave willen in hun onderlinge duel elk met een zege in het spoor van Vlug en Lenig en VZV blijven. Maar de buit eerlijk verdelen is ook een optie.Dat brengt beide teams dan op 7 punten.

JuRo Unirek VZVontvangt nummer 2, Quintus dat ook tweemaal Europees mocht juichen tegen de IJslandse koploper Valur. Mogelijk is dat resultaat voldoende om bij de outsider uit ’t Veld twee punten te kapen. De ploeg van Rolf Schulte liet vorige week bij Venlo, na een sterke partij, de punten achter en zet haar zinnen op plek vier. Quintus mag op een warme ontvangst rekenen.

Monique Tijsterman            foto Hans Khoe

Morrenhof Janssen Dalfsen gaat op bezoek bij Foreholte, de nummer laatst met één punt op de teller. De formatie van Monique Tijsterman toonde tegen VOC in de eerste helft een geweldige wedstrijdmentaliteit (18-12) maar betaalde in het tweede part tol voor alle inspanningen: 31-32. Zuur, dat is zeker. Maar het herstel is in gang gezet. Drie zeges en vijf verliesbeurten staan niet echt goed op de cv van Dalfsen.

Na deze speelronde volgen nog twee competitiewedstrijden voor alle ploegen. Komend weekeinde speelronde 10, dan een paar weken pauze om op 15 en 16 december ( EK-finale weekeinde) de laatste potjes van 2018 te spelen

Deel dit bericht