Nieuws

Handballers Apollo uit Son pakken kampioenschap in Hoofdklasse B

Afgelopen weekend werd in de Hoofdklasse B de voorlaatste laatste wedstrijd van deze competitie gespeeld tussen Apollo uit Son en Cabooter Group Handbal Venlo. Deze wedstrijd was inmiddels om des keizers baard omdat Apollo op de ranglijst al niet meer in te halen was door haar directe concurrenten omdat Zwart Wit vorige week van Bevo had verloren.

Ondanks dat de wedstrijd gewonnen werd door Handbal Venlo was het feest er na afloop niet minder om. Het kampioenschap verdien je namelijk door het hele seizoen constant te presteren en dit met het team als doelstelling af te spreken en na te streven. Vorig seizoen  deed de ploeg uit Brabant ook mee om de titel maar was men nog  wisselvallig. Daarnaast had men toen ook veel last van blessures op cruciale posities. “Door de versterking en verbreding van de selectie hebben we de Sonse vriendengroep naar de tweede divisie kunnen leiden," aldus de coach van Apollo.

Voor de trainers - Erwin Vos en Frank Salens – was het geen gemakkelijke taak. Ondanks dat ze beiden jaren handballer zijn geweest was het trainen en coachen van een ploeg toch wezenlijk anders, zeker omdat ze hier allebei nog geen ervaring in hadden. Twee jaar geleden hebben zowel het team als de nieuwe trainers zich kwetsbaar opgesteld om te kijken of er voldoende chemie en basis was tussen beide  partijen om dit nieuwe avontuur samen aan te gaan. Vanzelfsprekend ging dit niet zonder slag of stoot omdat de groep al lang bij elkaar is, de trainers onderling met elkaar moesten leren werken en de interactie met de groep vorm gegeven moest worden. Wederzijdse openheid en communicatie zijn hier belangrijk in geweest. Dat deze samenwerking binnen twee jaar dit mooie resultaat heeft gebracht is fantastisch om mee te mogen maken en een groot compliment naar alle betrokken binnen het team en de vereniging.

Volgend jaar wacht voor de spelers en staf een nieuw avontuur in de tweede divisie.  Men heeft er nu al zin in. Ook volgend seizoen wil men de prestatiecurve van dit seizoen doortrekken  en om dat te realiseren gaat men op zoek naar enkele gerichte versterkingen om tot een grotere en bredere selectie te komen hetgeen nodig is omdat het niveau van de tegenstanders gemiddeld een stuk hoger ligt.

“Duidelijk is dat we  meer zullen moeten gaan trainen, nog beter als team moeten gaan handballen en de individuele kwaliteiten maximaal moeten gaan benutten maar vooral zullen we ook evenveel plezier blijven maken als de afgelopen periode,” aldus de trainer coach . 

Kijk voor een fotoreportage van de kampioenswedstrijd en het feest

Deel dit bericht