Nieuws

Handballers Kwiek Hoogeveen na jaren van afwezigheid terug op landelijk niveau

Met het behaalde kampioenschap afgelopen seizoen in de 1ste klasse was het nog lang onduidelijk of de heren het komend seizoen ook daadwerkelijk uit mochten komen in de Hoofdklasse.

Uiteindelijk bleek een promotie/degradatietoernooi niet meer noodzakelijk te zijn en zijn de heren in de nieuw gevormde Hoofdklasse A ingedeeld. Voor Kwiek komt daarmee een lang gekoesterde droom uit omdat het zeker 15 jaar geleden is dat de heren op Landelijk niveau actief zijn geweest.

Trainer/coach Bernard Ballast is uiteraard zeer content met deze promotie en heeft het voorbereidingsprogramma in de aanloop naar het nieuwe seizoen hier op aan laten sluiten.

Ook het bestuur is blij met deze stap en de samenwerking met hoofdtrainer Ballast aan de herenkant binnen de vereniging.  Van discussie over verlenging van het contract was dan ook geen sprake, wel over de verdere invulling van het team. Ook hierin zijn inmiddels stappen gezet want naast Bernard Ballast zal Erik Pieters als begeleider aan het team worden toegevoegd.

Daarnaast komt de in Groningen woonachtige Gert Jan Schokker het team versterken. Het afgelopen seizoen nam hij een sabbatical maar daarvoor was hij op 1ste en 2de divisie niveau actief bij Unitas in Rolde. Ook youngster Michael Bodegraven is terug op het oude nest na een noodgedwongen uitstapje naar HV Beilen. Of hij zich ook al in de strijd met de echte mannen kan mengen zal nog moeten blijken.

Ondanks de komst van deze twee spelers maakt het bestuur en ook trainer/coach Ballast zich nog wat zorgen. Het aantal spelers om twee teams in stand te houden is erg krap en aanwas vanuit de eigen jeugd is op korte en zelfs langere termijn niet het geval. “We zullen dan ook alle zeilen bij moeten zetten om het niveau vast te houden” aldus bestuurslid Richard Kamminga. “We houden de ontwikkelingen bij omliggende verenigingen dan ook nauwgezet in de gaten. Zuid West Drenthe is inmiddels bijna een blinde vlek op de handbalkaart geworden en daar wil Kwiek zich graag aan onttrekken”.

Voor heren uit de regio is op dit moment Kwiek dan ook de aangewezen vereniging om een balletje te gooien op Hoofdklasse-niveau of eventueel in de 2de klasse. Meer informatie hierover is de vinden op de site www.handbalverenigingkwiek.nl  of kan opgevraagd worden via hvkwiek@handbal.n

Deel dit bericht