Handballers Nederland B verliezen van IJslandse tweede keus

De Nederlandse handballers die uitkomen in Nederland B hebben donderdagavond hun tweede wedstrijd tijdens het vierlanden toernooi in het Utrechtse Houten tegen de IJslandse talenten na een 13-18 ruststand met 25-28 verloren.

Nederland kam al snel op een 1-4 achterstand en zag IJsland na tien minuten weg lopen naar een verschil van zeven doelpunten 2-9. Ondanks dat Oranje tot 6-9 kon terugkomen liep IJsland daarna weer meteen weg 6-12 waarna de gehele eerste helft het verschil op vijf zes doelpunten bleef hangen.

In de tweede helft kwam Nederland snel terug naar drie doelpunten verschil (17-20) dat tot 21-24 na veertien minuten lang op het scorebord bleef staan. Zes minuten later scoorde Oranje de 22-24 en kwam vervolgens in de slotfase terug tot 25-25. met nog vier minuten te spelen. Echter was het IJsland dat in de laatste paar minuten alsnog et de zege aan de haal ging 25-28

Scores van Oranje: Rutger ten Velde 5, Tom Jansen 4, Florent Bourget 4, Samir Benghanem 3, Rene Jaspers 2, Alec Smit 2, Duncan Postel 1, Tim Claessens 1, Niets Poot 1, Jaap Beemsterboer 1, Bier Versteijnen 1.