Nieuws

Handbalschool Salland presenteert veranderingen

Van de Redactie - Om de talentenstatus van sportkoepel NOC*NSF te verkrijgen dient een talent minimaal 8 trainingsuren per week te maken. Handbalschool Salland helpt spelers en speelsters om extra trainingsuren te maken en zichzelf verder te ontwikkelen, om dromen waar te maken. Dat is in het kort waar het bij de Handbalschool Salland om draait.

Wat in december 2003 begon als het Carmel Handbal Talenten Centrum, stond de laatste jaren vooral bekend als Carmel Handbalschool Salland. Het hielp vele talenten doorstromen van hun plaatselijke handbalclub, uit Salland en omstreken, naar het grote Oranje.

  Dione Housheer

Waar Annick Lipman en Dione Housheer recentelijk in Japan nog tot wereldkampioenen getroond werden. Handbalschool Salland heeft zich sinds de oprichting dus ontwikkeld tot een plek waar dromen worden waargemaakt.

                                                             Annick Lipman  

Nieuwe naam

Met oog op het nieuwe seizoen zijn er de afgelopen maanden een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. Zo is het Carmel College, dat vanaf het prille begin betrokken is geweest bij Carmel Handbalschool Salland (CHS), helaas gestopt als hoofdsponsor. Om die reden zullen de deelnemers na de zomer onder de naam Handbalschool Salland gaan trainen. Bij een nieuwe naam horen uiteraard ook een nieuw logo en een nieuwe website. Deze zullen de komende periode gefaseerd worden doorgevoerd.
Sporthal de Tijenraan in Raalte blijft nog wel de vertrouwde thuisbasis van de 75 talenten, die 2 tot 3 keer in de week extra trainen.

Bert Bouwer één van de nieuwe trainers

Voor komend seizoen heeft Handbalschool Salland in totaal 10 trainers onder contract staan. Onder de trainers een aantal bekende namen, maar ook een aantal nieuwe namen uit de regio zoals Corniels van Winkelen, Jorien Verwaarts en Marlies Klein Nulent. Tonio van Rhee is na een aantal jaren succesvol hoofdtrainer te zijn geweest bij Kwiek Raalte weer terug op het oude nest.

Als klap op de vuurpijl kan Handbalschool Salland bekendmaken dat ze erin geslaagd is om de technische staf verder uit te breiden met een internationaal zeer ervaren trainer. Bert Bouwer zal vanaf komend seizoen de talenten van Handbalsschool Salland gaan helpen zich verder te ontwikkelen. Bouwer was in het verleden al actief voor de handbalschool en is nu dus weer terug.  De oud-international en voormalig bondscoach van Oranje en Japan, is momenteel actief bij de heren van Green Park Aalsmeer. Daarvoor was hij succesvol bij de dames van VOC Amsterdam. Bouwer staat bekend om het ontwikkelen van talenten, zowel bij spelers als bij trainers. Handbalschool Salland is dan ook blij dat Bouwer weer terug is in Raalte en het project gaat versterken.

Dominique Hemmink is verantwoordelijk voor de medische begeleiding en Maureen Kamer is als sportdiëtist aan de staf toegevoegd.

Mizuno en Intersport Bols stappen in als partners

Eén van werelds grootste indoor sportmerken, Mizuno, en de regionaal bekende sportwinkel Intersport Bols (voorheen Intersport Schutte) hebben gezamenlijk een 3-jarige overeenkomst gesloten met Handbalschool Salland. Zij gaan de komende 3 jaar de talenten voorzien van hoogwaardige sportkleding en handbalschoenen van Mizuno en willen op deze manier talenten ondersteunen met de beste materialen.

“We zijn heel blij dat twee van zulke sterke merken zich bij ons hebben aangesloten. Sterke merken zoeken elkaar op, hebben een zelfde passie en gedrevenheid om het beste in elkaar naar boven te halen. Helpen hun talenten verder te ontwikkelen en doelstellingen te realiseren”, zegt René Cloo die Handbalschool Salland zal gaan ondersteunen in het versterken van het concept. Hij gaat verder: “Ondanks de lastige periode waarin veel bedrijven nu zitten, zie je dat grotere organisaties vooral inzetten op het ontwikkelen van hun medewerkers en jonge mensen. Misschien nog wel meer als voor de Corona-periode. Ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat we op korte termijn met een regionale organisatie om de tafel zitten om te praten of het hoofdsponsorschap van Handbalschool Salland, waarbij het ontwikkelen van talent centraal zal staan in de samenwerking.”

Ook twee andere bedrijven uit Raalte zien volop kansen in de nieuwe ontwikkelingen bij Handbalschool Salland. LifeStyle Centre en Diëtistenprakijk Salus hebben zich verbonden aan de talentengroep en gaan hun specialisme inzetten.

cover Bert Bouwer, een van de trainers bij Handbalschool Salland

foto archief HSP / Tina Kolthof

 

 

Deel dit bericht