Nieuws

Handbalsters U17 houden WK ticket in het vizier na winst op Slowakije

De Nederlandse handbalsters U17 hebben zich woensdagmiddag bij het EK U17 in het Macedonische Skopje geplaatst voor de strijd om de plaatsen 9 t/m 12. Daarmee blijft men in de race voor een WK U18 ticket dat volgend jaar gespeeld gaat worden.

In de laatste groepswedstrijd in de verliezersronde won Oranje na een 15-16 ruststand met 28-33 van Slowakije. Beide landen maakte bij aanvang van de wedstrijd nog kans op het spelen voor de plaatsen 9 t/m 12. Voor beide landen stond er dan ook veel op het spel en dat was ook te zien aan het spel.  Aan beide kanten werden er veel kansen gemist toch nam Nederland wel steeds de leiding maar liet Slowakije telkens weer terugkomen in de wedstrijd.

Na de 4-3 openingsscore voor Slowakije sloeg Nederland het eerste gaatje (4-7, 5-8). Bij 10-10 was het echter weer gelijk. Opnieuw liep Nederland uit naar een voorsprong van drie doelpunten (12-15, 13-16) maar via de 15-16 ruststand scoorde Slowakije na rust meteen weer de gelijkmaker: 16-16.

Daarna kwam Slowakije tien minuten niet meer tot scoren. Nederland miste in eerste instantie nog twee kansen maar liep toen uit naar de maximale voorsprong van acht doelpunten:16-24  voordat Slowakije weer voor het eerste tegen kon scoren: 17-24.

Het was meteen het startpunt van een Slowaakse inhaalrace die echter geregeld werd onderbroken door het missen van veel te veel kansen, dat overigens ook bij Oranje veelvuldig het geval was. Dichterbij dat drie doelpunten kwam Slowakije dan ook niet zodat Oranje de wedstrijd uiteindelijk met een 28-33 overwinning kon afsluiten.

Met deze overwinning op zak kan men zich gaan opmaken voor de belangrijkste wedstrijd van het toernooi. De volgende wedstrijd op vrijdag gaat bepalen of Oranje volgend jaar naar het WK mag. Wie de tegenstander gaat worden is nog even afwachten maar waarschijnlijk zal dat Spanje gaan worden als Noorwegen van Portugal wint  

Scores voor Nederland: Van de Wetering 7, Korpel 6, Freriks 4, Housheer 4, Beugels 2, Mulder 2, Nooitmeer 2, Ten Cate 2, Van der Linden 2, Klomp 1, Oosterveen 1.  

Deel dit bericht