Handbalsters U17 verliezen tweede EK wedstrijd van Duitsland

De Nederlandse handbalsters U17 hebben vrijdagmiddag de overwinning van donderdag tegen Oostenrijk geen vervolg kunnen geven. De tweede wedstrijd bij het EK in het Slowaakse Michalovce ging verloren. Na een goede openingsfase waarin Nederland een 4-6 (11’) voorspong pakte was het vervolgens Duitsland dat het heft in handen nam.

Nederland kwam in de volgende tien minuten tijd maar tot een doelpunt. Vijf keer werd er naast of over geschoten en ook een aantal keer ging het gewoon fout waardoor Duitsland de gelegenheid kreeg via een 7-1 run uit te lopen naar 11-7. Daarna liep Nederland steeds achter de feiten aan. Goede momenten werden afgewisseld met minder goede fase waardoor men nooit echt meer in de buurt van de Oosterburen kon komen. Via 16-10 (28’) werd er gerust bij een 16-12 stand na twee zeven meter doelpunten van Nyala Krullaars

Na de rust scoorde beide teams binnen 45 seconden eenmaal (17-13) maar daarna was het vijf minuten weer erg rommelig aan beide kanten met veel balverlies en gemiste kansen. Nederland krijgt weer het snelste orde in de chaos en weet terug te komen naar 18-16 (37’). Nederland weet dat niet vast te houden en opnieuw neemt Duitsland het heft in handen en komt na veertig minuten op een voorspong van vijf doelpunten: (22-17). Via 25-19 halverwege de tweede helft wordt het 27-20 na 48 minuten

Pas in de slotfase bij een 30-23 stand weet Nederland weer druk op de Duitse ploeg te zetten als het binnen twee en halve minuut terugkomt naar 30-26. Er zijn dan nog vier minuten te spelen. Even leek het er dan ook op dat Nederland dezelfde stunt zou kunnen gaan uithalen als tegen Oostenrijk maar Duitsland liet dat niet gebeuren.  Mede door eigen toedoen scoorde Nederland niet meer en bepaalde Duitsland een halve minuut voor het einde de eindstand op 31-26

Zoe Sprengers werd aan Nederlandse zij uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd

Scores voor Nederland Zoe Sprengers 11, Sarah Dekker 4, Nyala Krullaars 3, Jessica Hildebrands 2, Isa Ternede 2, Marit Winkels 2, Lisanne Kruiswijk 1, Britt van der Baan 1

Zondag rest er voor Oranje maar een ding dat is winnen van Rusland om een plaats bij de eerste twee te kunnen bemachtigen. Vandaag versloeg Rusland, na de nederlaag van donderdag tegen Duitsland, Oostenrijk met 29-23 na een 12-13 ruststand