Nieuws

Handbalsters van US zijn klaar voor de start van de competitie

Bij de damestak van de Amsterdamse studentenclub US kent men meer dan goed tijden. Door het enorme nieuwe aantal damesleden is er een nieuw team bijgekomen namelijk: Dames 7 van US. Daarnaast hebben maar liefst 22 geïnteresseerde speelsters die bij US wilden gaan spelen te horen gekregen dat US vol zit bij de dames. Meer dan vol. Het bestuur van US heeft andere Amsterdamse handbal verenigingen gepeild of zij plek hadden voor nieuwe leden.

Het eerste damesteam van US van trainer coach Maurice Feringa is klaar voor de start in de landelijke Hoofdklasse E. Waar het vorig jaar debuterende team een zevende plaats haalde denkt men nu aan een plek bij de eerste vier. Feringa: "Ten opzichte van vorig jaar zijn we vooral in de breedte sterker geworden. Elke positie is dubbel bezet. 

Er zijn binnen de selectie maar liefst 15 nieuwe gezichten: "Bij dames 1 is één speelster in verband met haar studie vertrokken en er zijn een paar speelsters geselecteerd voor een lager US team. Bij de eerste selectie van US, die onder leiding staan van Maurice Feringa en Harald Stangeland, zijn de volgende speelsters dit jaar voor het eerst te zien in een shirt van US: Amber Detering (Vido), Frederique Heijnemann (V&S), Judy Dekker (voorheen US), Merle Springer (Hellas), Silke Jonker (Achilles Apeldoorn), Stephanie van Stigtenhorst (HARO Rotterdam) en Laura van Steen (Dalfsen).

Daarnaast is Ines Nijland aan het einde van haar revalidatieproces en verwacht wordt dat zij binnen enkele weken weer te bewonderen zal zijn in het handbalveld. 

As zaterdag bijten de dames het spits af in de competitie tegen titelkandidaat nummer één, promovendus Volendam. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Sporthal de Pijp aanvang 20.10 uur 

Deel dit bericht