Nieuws

HANDHAVING EHC IN EREDIVISIE VERDIENT EEN GROOT COMPLIMENT

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie hebben de handballers van EHC uit Leidschendam-Voorburg zich veilig gespeeld in de eredivisie. Dat is niet zo maar een constatering, maar een geweldig compliment aan trainer/coach André van den Bosch en zijn manschappen. Vrijwillig gepromoveerd als middenmoter van de eerste divisie en er in geslaagd te overleven na een aanvankelijk lastig begin van een lang seizoen.

Uiteraard zijn coach Van den Bosch en zijn staf enthousiast over de prolongatie van het eredivisieschap.

,,Er komen is moeilijk, maar blijven nóg moeilijker. Maar we hebben het wel gered. We hebben aangetoond, dat we dit niveau aankunnen. Eigenlijk zijn het uiteindelijk door het behaalde resultaat alleen maar ups”, opent hij blijmoedig het gesprek.

,,De groei en de ontwikkeling van de spelersgroep is fantastisch. Na de eerste overwinningen tegen V&L en Bevo 2 werden onze gedachten werkelijkheid. We konden toen vaststellen, dat als we compleet zijn en een goede dag hebben, we ook wedstrijden in de eredivisie kunnen winnen.”

Dat besef gaf EHC de moed om met alle beschikbare energie door te gaan. Van den Bosch: ,,We realiseerden ons, dat hard werken in de verdediging tot aan de laatste tien minuten ons kansen zou bieden. Het werd zelfs een berucht gegeven bij de tegenstanders. EHC kon in die laatste fase toeslaan. Bij die goede verdediging hoorde ook het betere keeperswerk.”

ENORME BOOST
Het verlaten van de laatste plaats eerder dit seizoen gaf een enorme boost.

,,Het gevarieerde trainingsniveau van de spelers en de groepsgrootte vormden een lastige opgave. Ook het gemis aan wedstrijdritme aan het begin van de competitie door corona was een nadelig punt. Het seizoen ervoor hadden we slechts drie wedstrijden gespeeld”, constateert Van den Bosch.

,,In de wedstrijdformatie kwamen we steeds een cirkelloper tekort. Onze doelstelling dat de sfeer aan het einde net zo goed moest zijn als aan het begin, hebben we bereikt. Iedereen is een ervaring rijker en als Aalsmeer vooraf aangeeft niet zeker te zijn van de overwinning, dan getuigt dat van respect en dat is fijn om te ervaren. De coach had waardering voor onze reeks van de afgelopen tien wedstrijden. Aalsmeer was een maatje te groot. In de tweede helft heb ik spelers uit het tweede team speeltijd gegeven en A-Junior Rijk Doeland laten debuteren. Dat kon, omdat V&L dinsdag al had verloren en wij daardoor veilig waren.”

BEWONDERING
André van den Bosch, die onder moeilijke omstandigheden een kunststukje heeft verricht, praat met bewondering over zijn discipelen.

,,Ik ben trots op het team. Tegen E&O vorige week en daarna tegen Bevo 2 hebben we gestreden voor de winst. We waren nog net niet bij machte om de volledige overwinning te pakken. Maar die gelijke spelen hebben ons enorm geholpen. Er was een goede wedstrijdbeleving en het harde werken op de trainingsdagen en het niet opgeven bij een achterstand hebben indruk gemaakt op mij en de supporters. Wij zijn de club en het bestuur dankbaar dat zij ons de mogelijkheid hebben geboden om deze uitdaging aan te gaan en succesvol te volbrengen. Het was niet makkelijk, maar in alle opzichten de moeite waard.”

AD SPORT/PETER LOTMAN     

Deel dit bericht