Nieuws

Hasselt en Visé spelen finale Beker van België

De heren handballers van Hubo Initia Hasselt en HC Visé BM spelen zaterdagavond om 20:10 uur de finale van de beker in sportoase in Leuven.

Hasselt won in het verleden al 10 keer de Beker van België. HC Visé BM speelt zijn tweede finale maar won nooit eerder de beker. Tijdens de BENE‐League maakten beide ploegen er telkens een spannende wedstrijd van. Beide coaches schatten hun kansen dan ook in op 50% in.

Trainer coach Korneel Douven van Hubo Initia Hasselt, was vorig jaar nog assistent van Bart Lenders bij Achilles Bocholt. In zijn debuutjaar als hoofdtrainer loodste hij zijn team naar de Final4 in de BENE‐League en naar de finale van de Beker van België. De Hasselaren zijn ook nog in de running voor de play‐off finale. “In aanloop naar de finale schakelden we in de kwartfinales Achilles Bocholt uit. In de halve finales hadden we verlengingen nodig om voorbij Sporting Nelo te gaan. Op basis van die prestaties kunnen we stellen dat we verdiend in de finale staan” zegt Douven  “Bij aanvang van het jaar was het de ambitie om de finale te spelen en om hopelijk een prijs te pakken. Nu zaterdag doet die kans zich voor. Het is aan ons om die kans te benutten.

HC Visé BM schakelde in de halve finales de buren van Callant Tongeren uit waardoor de club zich voor de tweede keer plaatste voor de finale van de Beker van België. “Zo’n finale is toch wel iets speciaal. Het is een groot spektakel dat met niets te vergelijken is. Je speelt één wedstrijd van 60 minuten en op het einde gaat de winnaar naar huis met een prijs” zegt Trainer coach Predrag Dosen van HC Visé BM. “De wedstrijden tegen Hasselt waren telkens heel close.Toch beschouw ik Hasselt als favoriet omdat ze in dit soort wedstrijden gewoon meer ervaring hebben als wij. We gaan proberen te bewijzen dat favorieten niet altijd winnen. De ambitie is om de finale te winnen. Dat zou een primeur zijn. Visé won nog nooit eerder een prijs. Dat wij dat nu wél kunnen doen zorgt voor een extra motivatie”.

De wedstrijd wordt zaterdag uitgezonden door Sporza op het kanaal van Ketnet. Tijdens de rust wordt er een samenvatting van de dameswedstrijd uitgezonden. De finale van de heren wordt ook gestreamd via www.sporza.been www.rtbf.be

Dames finale om 17:30 uur

De dames van Hubo Iinita Hasselt, Met de viel Limburgse handbalsters Linda Greven, Bo Limpens, Linda Vallen en Diana Terwint spelen om 17:30 uur tegen  HB St-Truiden hun bekerfinale in Leuven.  

Deel dit bericht