Hellas-coach Roestenburg geeft jonge talenten veel speeltijd

AD SPORT / Peter Lotman - Coach Maarten Roestenburg van Hellas gebruikt de wedstrijden in de HandbalNL League duidelijk als een oefencampagne voor de echte competitie die hopelijk in september kan beginnen. Ook in de uitwedstrijd tegen Havas bracht hij hoofdzakelijk zijn jonge talenten binnen de lijnen. Dat was door het gebrek aan ervaring soms wat lastig en de 32-30 nederlaag nam de gedreven oefenmeester daarbij voor lief.

Roestenburg over het verloop van de grillige partij: “We zijn bewust gestart met de basis en na vijftien minuten het hele team eruit gehaald en zijn wij in een andere dekking gaan spelen. Ik probeer zaken uit en dat zorgt soms voor nieuwe situaties en dus fouten. Tegen Havas misten wij vooral veel open kansen. Na de rust heb ik dat team nog tien minuten laten staan. Dat deden ze een stuk beter en hadden wij moeten uitlopen. Door slordig balverlies en het opnieuw missen van open kansen verloren wij toch nog.”

Hellas-coach Maarten Roestenburg

Roestenburg hield zijn geroutineerde basiskrachten Loek van Bergen en Henegouwen, Wessel Coster en Pim van Starrenburg dus lang aan de kant en dat gaf de thuisclub de kans om steeds op voorsprong te komen. “Geen probleem”, aldus Roestenburg. “Ik wil iedereen laten spelen en die jonge gasten ervaring laten opdoen. Zo speelde Koen de Vreeze zijn eerste wedstrijd in het eerste. Deed het als linkshander goed. Maar het is wennen voor die jonge gasten om onder druk te spelen.”

Hellas kende verder in Kevin Pronk een uitblinker. De jongeling laat elke wedstrijd weer zien, dat hij een groot talent is. Door de vele speeltijd die hij krijgt, groeit hij met de week. Het andere talent, Ismail Fakhir, maakte na lange tijd zijn rentree, omdat hij geruime tijd door omstandigheden niet had kunnen trainen. Hij kreeg eveneens een ruime voldoende.

Havas, dat vorige week ook al won van die andere Haagse ploeg WHC/Hercules, speelde een vlot spelletje en beschikte bij de rust over een 17-15 voorsprong. Bij 22-18 leek de club uit Almere de buit binnen te hebben, maar Hellas herstelde zich in een andere opstelling knap tot 24-24. Wessel Coster, die in het laatste gedeelte werd ingebracht, zorgde met drie doelpunten nog voor 28-28. Het slotakkoord was echter voor Havas, dat door de onmisbare routiniers Mark Portengen en Theo van den Berg de overwinning alsnog pakte: 32-30.

WHC/Hercules

Het combinatieteam van het technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens won knap met 23-25 van het Opleidingsteam Volendam. Bij 10-10 zorgden Mark Broers(2x), Ziggy Eijsenring en Tim Frenk voor de 12-15 ruststand. Direct na het wisselen was het opnieuw Eijsenring die met twee fraaie treffers zijn ploeg op voorsprong hield. Vervolgens eiste Jari van de Moosdijk een hoofdrol voor zich op met vier doelpunten in korte tijd én een bal vol op zijn gezicht.

JARI VAN DE MOOSDIJK EN ZIGGY EIJSENRING UITBLINKERS BIJ WHC/HERCULES

Twee tijdstraffen achter elkaar bij 21-23 leken fataal uit te pakken voor WHC/Hercules, maar de ploeg bleef knap overeind. Vooral ook te danken aan doelman Ole van Grieken, die een strafworp stopte en nog twee reddingen verrichtte. De prima spelende Koen Houdijk zorgde voor 21-24 in ondertal en hij speelde óók slim Tom Scheepmaker aan, die met nog tien seconden de bevrijdende 23-25 binnenschoot.

Naast Jari van de Moosdijk (totaal 8 doelpunten), Koen Houdijk en Ziggy Eijsenring speelde ook Lars Vogelaar een prima wedstrijd.