Handbalshop
Hellas traint de jeugdtrainers

Hellas traint de jeugdtrainers

08 november 2018, 18:44 uur

Door Hellas- Tijdens het jaarlijkse Hellas jeugdtrainingskamp in de herfstvakantie werd dit jaar niet alleen de jeugd getraind. Op woensdag was er ook een trainingsmiddag voor de jeugdtrainers onder leiding van Jeroen Sebel en Eelco Overkleeft.

Plezier

Hellas kent een flinke groei in het aantal jonge, ‘nieuwe’ trainers. De Technische Commissie ziet het als taak van de vereniging om die trainers te begeleiden en ze te helpen zich verder te ontwikkelen. (Jeugd)trainers hebben een belangrijke taak om niet alleen spelers beter te maken maar ook om aan alle spelers veel plezier te bieden met het handbalspelletje.

De trainingsmiddag bestond uit een theoretisch deel en een deel praktijk.

Theorie

Tijdens het theoretische deel vertelden Jeroen en Eelco over trainingsprincipes en een trainingsplan en gaven ze tips voor het opstarten van een oefenvorm. Bij de trainingsprincipes kwamen vier criteria naar voren waaraan een training idealiter moet voldoen. Deze criteria zorgen voor een omgeving waarin kinderen zich met het meeste plezier het best ontwikkelen. Aan de hand van die criteria kan vervolgens een trainingsplan worden gemaakt met als indeling: warming up, kern 1 (leergedeelte), kern 2 (toepassing) en een slot. Vervolgens wordt een trainingsdoel vastgesteld, waarna een keuze gemaakt wordt in oefeningen en methodiek. Als laatste wordt dan de training georganiseerd.

Jeugdtrainer aan de slag bij Hellas               foto HV Hellas

Tijdens deze uitleg werd ook ingegaan op verschillende theorieën over concentratie-, emotie- en intensiteitscurves en werden handzame tips meegegeven waar de trainers mee aan de slag kunnen gaan.

Praktijk

Hierna was het tijd voor het praktijkgedeelte van de trainerscursus. Jeroen en Eelco gaven een training aan de E-jeugd van Hellas waarin alles wat zij tijdens het theoretisch deel hadden verteld terugkwam. De jeugdtrainers waren tijdens de training gelijk in gesprek over wat ze zagen en hoe dat verband hield met wat ze tijdens het theoretisch deel gehoord hadden. Hierdoor begon het echt te leven.

Vervolg

Na de afsluiting van de training klonk er een luid applaus voor de twee trainers. De eerste stap van de trainersopleiding is gezet! De bijeenkomst heeft bij de jeugdtrainers flink wat inspiratie opgeleverd om weer stappen te zetten in hun ontwikkeling. Zij gaan hiermee aan de slag bij hun jeugdtrainingen en binnenkort wordt een vervolgsessie gepland.

Laatste update: 08 november 2018, 18:48 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct