Nieuws

Henk Groener tot eind 2021 bij ‘die Mannschaft’

Van de Redactie - Henk Groener blijft tot eind 2021 bondscoach van de Duitse handbalsters. Vlak voor de start van het WK in Japan heeft de Duitse bond het contract van de Nederlandse trainer met één jaar verlengd.

                             

Groener (59) heeft de Duitse vrouwenploeg sinds begin 2018 onder zijn hoede. De oud-international van Oranje werkte daarvoor jarenlang als bondscoach van de Nederlandse handbalsters.

Aansluiting wereldtop

Onder zijn leiding vond Oranje aansluiting met de wereldtop. De handbalsters pakten zilver op het WK van 2015 en kwalificeerden zich voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, waar ze net naast de medailles grepen met een vierde plek. Kort na de Spelen besloot Groener te vertrekken.

WK in Japan

De Nederlander heeft zich met Duitsland geplaatst voor het WK, waar Brazilië zaterdag de eerste tegenstander in de groep is. "Dit is kort voor de start van het toernooi een mooi bericht en een compliment voor zowel de trainersstaf als de speelsters", zei Groener over zijn contractverlenging. Andere tegenstanders in groep zijn regerend wereldkampioen Frankrijk, Denemarken, Korea en Australië.

Het doel van de Duitse vrouwen is een plek bij de eerste zeven ploegen, voldoende om in het voorjaar van 2020 mee te doen aan een Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT).

cover die Deutsche Frauen Mannschaft, mit Henk Groener

foto DHB

Deel dit bericht