Nieuws

Henk Groener begint met Duitse nationale aan voorbereiding EK

Dit weekeinde twee oefenwedstrijden tegen Rusland op menu

Door Frits Feuler – Een dubbelinterland werkt de Duitse vrouwenploegen dit weekeinde af tegen Rusland, Bondscoach Henk Groener mag twee ‘herintreders’ en vier nieuwelingen begroeten.

Het verdriet van een zwakke WK in eigen land is al lang voorbij. Er wordt vooruit gekeken. Na een lange lijdenswef keert Kim Naidzinavicius terug in de nationale ploeg tegen Olympisch kampioen Rusland. “Een grote eer voor mij om de ploeg in de toekomst als aanvoerder te mogen leiden. Ik ben heel blij dat de ploeg en  trainer Henk Groener mij hun vertrouwen schenken.”

Twee maanden voor het EK wordt er dubbel geoefend. Zaterdag in Dessau, zondag in Nordhausen. “De eerste maanden onder leiding van hun nieuwe coach hebben de speelsters prima prestaties geleverd en zich goed ontwikkeld. Deze stijgende lijn moeten we, met het EK in Frankrijk het vizier, vasthouden en daar waar nodig nog verbeteren,” aldus de nieuwe aanvoerder.

Archieffoto, Henk Groener

Groener is ervan overtuigd dat zijn nieuwe aanvoerder van SG BBM Bietigheim die op het WK tijdens het openingsduel tegen Kameroen zo’n dramatische blessure opliep, zijn jonge ploeg bij de hand neemt. “Ondanks dat ze pas 27 is, heeft ze al enorm veel ervaring die ze met de jongeren kan delen”, aldus Groener. “Deze twee interlands geven een beeld van hoe we ervoor staan. Een sterke tegenstander die alles van mijn ploeg zal eisen”, blikt de 57-jarige Nederlandse coach vooruit.

Negen internationals hielden het na het jammerlijke WK voor gezien. Naast zijn nieuwe aanvoerder kan Groener ook weer beschikken over Anne Hubinger die achtereenvolgens een middenvoetsbeentje brak en meerdere knieblessures opliep. “Bij haar ontbreekt nog een aantal procenten maar ze is op de goede weg.”

In Frankrijk krijgt de verjongde groep in de voorronde te maken met titelverdediger Noorwegen, de nummer vijf van het EK Roemenië en WK-kwrtfinalist Tsjechië. “Drie dikke brokken!” gaf Groener al meteen na de loting aan.

Hij bouwt sinds maanden aan de samenstelling van een slagvaardige ploeg die deze uitdaging aan durft te gaan. Dit weekeinde draven ook jonge, verse krachten als Amelie Berger, Mia Zschoke, Anna Seidel en keepster Lea Rüter op. “We kennen tegen Rusland geen druk om te presteren, het gaat niet om punten voor een EK- of WK-kwalificatie. Nu kunnen de nieuwelingen in alle rust in de ploeg ingepast worden.”

Deel dit bericht