Nieuws

Heren GHV in twee jaar tijd van hoofdklasse naar Eerste divisie.

Twee jaar na het kampioenschap in de hoofdklasse en de daarmee gepaard gaande  promotie van de tweede divisie zijn de heren handballers van GHV uit het Brabantse Goirle zaterdagavond opnieuw kampioen geworden. Ditmaal was met de beste  in de tweede divisie B en promoveren de heren onder leiding van trainer-coach Karin van Erp naar de eerste divisie. “Opnieuw een mijlpaal in de historie van de club,” aldus de aanvoerder van GHV Jan Sier, die daarnaast ook de PR activiteiten van het team verzorgt.

De ploeg uit Goirle had op de slotdag van een bijzonder spannend  seizoen, waarin men vanaf het begin van de competitie wedijverde met HVV’70 uit Voorburg om de koppositie en uiteindelijk ook tot het einde toe mee streed om het kampioenschap, twee punten voorsprong op de Zuid-Hollanders. Een gelijkspel was derhalve voldoende om de titel te kunnen gaan vieren. Die kreeg men echter na zou blijken niet cadeau van streekgenoot Habo uit Boekel waar men zaterdagavond op bezoek moest voor de laatste wedstrijd.

Ook voor de heren van GHV was de druk kennelijk toch te groot geworden want men speelde geen beste wedstrijd en het leek er op uit te draaien dat men het niet ging redden op zaterdagavond en moest wachten tot zondagmiddag als de uitslag van HVV’70 bekend zou worden. Immers met nog enkele seconden te spelen had GHV nog steeds niks in handen en leidde Habo met 29-28. Letterlijk in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het Lars Heijstek die de Brabanders naast Habo schoot en zich daarmee onsterfelijk maakte voor een dag bij zijn club. Het felbegeerde punt was binnen en het feest kon beginnen.

Gezien de uitslag van HVV tegen - Hellas 31-23 winst - betekende die laatste treffer letterlijk dat men het kampioenschap voor de poorten van de hel heeft weggesleept, anders was HVV er mee vandoor gegaan. Het is ook wel een climax die deze competitie dit hele seizoen heef gekenmerkt want beide ploegen wisselden elkaar regelmatig af aan de kop van de ranglijst.

Deel dit bericht