Nieuws

Heren Quintus 2 promoveren naar Eredivisie.

Na het genomen besluit door het bestuur van HandbaL Venlo om het eerste herenteam voor volgend seizoen niet meer in te schrijven voor de Eredivisie betekend dat er een plaats vrijkomt in de Eredivisie.

Inmiddels heeft het NHV besloten om conform de regelementen het eerste volgende team in de eerste divisie, dat achter het reeds gepromoveerde Kras Volendam is geëindigd, en geen team heeft dat nu in de Eredivisie heeft, promoveert naar de Eredivisie.

Gezien de stand op de ranglijst  met nog één wedstrijd te spelen promoveert Wematrans Quintus 2 naar de eredivisie. De promotie is wel afhankelijk van het feit of hoofdmacht van Quintus zich weet te handhaven in de BENE-League. Zij beginnen volgende week aan de nacompetitie met Hurry Up, Houten en DFS Arnhem voor twee plaatsten in de BENE-League.

Daarmee komt er voor de talentenploeg van Quintus 2 komend weekend een abrupt einde aan de competitie. Men was ervan uitgegaan dat men de nacompetitie voor een één plaats in de eredivisie nog had moeten gaan spelen. Het betekend wel dat men nu de volle focus bij de Heulse vereniging kan leggen op het behoudt van de BENE-League plaats.

Met de aanstaande promotie van het talententeam is de eerste doelstelling gehaald voor de Heulse ploeg “Wij zijn dan ook heel blij met de promotie maar zonder handhaving is het niks waard” aldus hoofd coach Alex Curescu, die daarmee verwijst naar de tweede doorstelling handhaving van het eerste team in de BENE-League. Dan kan men spreken van een geslaagd seizoen.  

Deel dit bericht