Nieuws

Heulse handbalsters maken uitglijder tegen Venlo meer dan goed

AD SPORT / Peter Lotman - Trainer René Zwinkels heeft op een waardige manier afscheid kunnen nemen van Quintus. De Westlandse coach maakte met zijn team de thuisnederlaag van 24-28 meer dan goed door in Noord-Limburg met 34-24 van Handbal Venlo te winnen. Quintus, met Celine Michielsen als uitblinkster, veroverde daarmee alsnog de titel van de alternatieve competitie in de eredivisie.

Michielsen kwam aan het begin van het seizoen naar de Heulse club vanuit de Bundesliga en bleek tijdens deze vreemde competitie van grote waarde voor de ploeg. Samen met keepster Esther de Vos, die ook een belangrijk aandeel had in het uiteindelijk behalen van de titel, gaf het ervaren duo de doorslag.

                             QUINTUS BEKROONT MOEILIJK SEIZOEN MET TITEL EREDIVISIE

Celine Michielsen over de onverwacht hoge score in Venlo: “Direct vanaf het begin hebben wij een sterke wedstrijd gespeeld. We stonden meteen goed in de dekking en dat hebben we de hele wedstrijd volgehouden. Hierdoor was het voor Esther ook makkelijker om goed te keepen. Een prima samenwerking en bovendien stopte ze ook nog een serie extra ballen. Dat bracht nog meer positiviteit en vechtlust in het team.”

Teamprestatie

Al behoorde Michielsen tot de uitblinksters, toch wil zij óók de rest van het team betrekken in de sterke prestaties tijdens het seizoen én in de beslissende wedstrijd. “Ik heb wel een goede partij gespeeld. Het liep lekker, maar het is echt een teamprestatie geweest. Iedereen heeft op de een of andere manier haar steentje bijgedragen. Dat was vooral onze grote kracht deze competitie en dat kwam nog eens tot uitdrukking in de partij tegen Venlo.”

Voor de gelouterde cirkelloopster is het winnen van deze alternatieve titel tóch een echte hoofdprijs. “Het is een mooie afsluiting van een raar jaar. We hebben anders moeten trainen en extra inspanningen moeten leveren om het allemaal voor elkaar te krijgen. Dan geeft zo’n titel toch voldoening. Ik heb in Duitsland veel meegemaakt, maar dit is toch ook weer een mooi jaar geweest. Als sporter wil je gewoon elke prijs die je kunt winnen, pakken. Dit geeft ook veel vertrouwen voor volgend seizoen”, vindt Celine Michielsen die dan als opvolger van René Zwinkels vader Fred als trainer/coach voor de groep ziet staan.

Explosie van kracht

Ook coach Zwinkels kijkt ondanks zijn vroegtijdige vertrek met plezier terug op het seizoen en deze laatste explosie van kracht tegen Venlo. “Het was duidelijk, dat het met onze fysiek en conditioneel vermogen goed zat. Vanaf het begin hebben we gedomineerd. Bij de rust een 18-9 voorsprong en dat zegt eigenlijk al genoeg. Direct er bovenop gekleund en dat overrompelde Venlo. Iedereen besefte dat het beter moest dan vorige week en heeft het maximale gegeven. Dan merk je toch, dat de mentale weerbaarheid van dit team groot is. Ik ben trots, dat ik bij mijn vertrek zo’n kampioensploeg kan achterlaten.”

Doelpunten Quintus: Anouk Zwinkels (7), Celine Michielsen (6), Amber Verbraeken (6), Angelique van Duijvenbode (5), Alieke van Maurik (4), Lois Strik (2), Sabine Vollebregt, Jill Strik, Jill van der Zeijden en Tess van der Knaap.

Via onderstaande link van Omroep Venlo een korte samenvatting van het duel:

 

cover Celine Michielsen, zes maal doeltreffend tegen Handbal Venlo

foto archief HSP / Paul Vis sr.

Deel dit bericht