Nieuws

HMS Achilles debuteert in de hoofdklasse

De herenhandballers van de Utrechtse vereniging HMS Achilles spelen het komende seizoen in de hoofdklasse B. Daarmee hebben de ambitieuze handballers van HMS Achilles hun doel bereikt. Na een ijzersterk debuut in de eerste klasse het afgelopen seizoen (tweede plek) is een notering in de bovenste regionen de doelstelling van deze Utrechtse formatie.

De club trok vorig jaar oud-eredivisiespeler Erwin Muijtjens aan als hoofdtrainer. Met hem willen de heren van HMS Achilles ook komend seizoen indruk maken en handbal in Utrecht verder op de kaart te zetten. Muijtjens kijkt uit naar komend seizoen. “We hebben een fitte groep met veel potentie. Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het eigen maken en perfectioneren van een nieuwe verdedigingsvorm. Dit heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Onze kracht ligt hem in het spelen vanuit de dekking, een defensief dynamisch blok met snelle aanvallende systemen.”

De komende maanden staan in het teken van de voorbereiding op het seizoen 2017/2018. “We hebben afscheid genomen van een aantal spelers, en goede jongens aan weten te trekken. De basis staat, de nieuwe jongens moeten we alleen nog ‘inpassen’”, aldus Muijtjens. De heren bereiden zich voor samen met het damesselectieteam van de vereniging dat dit seizoen start.

Handbal wint aan populariteit

De promotie van Heren en het nieuwe selectieteam passen in de ambitie van HMS Achilles. De in 1969 gestarte derde afdeling van de OMNI-vereniging HMS merkt dat handbal aan populariteit wint. Niet alleen de seniorenvereniging groeit ieder jaar in ledenaantallen, ook studentenvereniging HV Beertje speelt ieder jaar met minimaal drie teams onder de noemer van HMS Achilles.

De samenwerking met HV Beertje is volgens voorzitter Nadir Trabelsi niet alleen uniek, ook brengt het vele voordelen met zich mee: “HMS Achilles heeft mede door deze samenwerking een groot landelijk bereik, wat interessant is voor sponsoren. Daarnaast is de poule fanatieke, leergierige en ambitieuze handballers groot en kan er een selectieteam opgezet worden dat niet onderdoet aan de teams die al jaren in de hoofdklasse spelen.” 

Deel dit bericht