Nieuws

Houten en Hellas op titelkoers, onderin dringen geblazen

Door Frits Feuler– Na een aantal weken inactiviteit gaat ook de competitie bij de mannen in de eredivisie weer verder met de veertiende speeldag. De vijf reserveteams bezetten een groot deel van de middenmoot, van plek zes tot en met tien, met een verschil van zes punten tussen Aalsmeer 2 en Quintus 2. Tachos bengelt daar nog onder, Aristos (0 uit 13) lijkt zich al bij degradatie te hebben neergelegd.

Koploper Houten gaat op bezoek bij BFC, dat de afgelopen weken opklom naar een stevig plekje in de middenmoot. Zes duels in De Haamen leverden vier zeges op. De ploeg van coach Nick Onink baalt wel nog van de bekeruitschakeling tegen de derde ploeg van Bevo en zal zeker tegen de koploper uit zijn op een stunt.

Achtervolger Hellas – op één punt - ontvangt de reserves van Lions en mag normaliter de punten niet uit Den Haag laten ontglippen. Tachos wil niet in de degradatiecompetitie terecht komen en zou baat hebben bij thuiswinst op Aalsmeer 2. Iets spreekt de Waalwijkse ploeg tegen: vijf thuisduels leverden slechts vier punten op, uit brachten acht wedstrijden drie punten in het laatje.  

Bevo 2 mag, mits in goeden doen, de punten thuis bijschrijven na een uurtje handballen tegen Aristos. Vijf Limburgse zeges in eigen hal, uit nog geen punten gewonnen voor de ploeg van coach Marcel Idink.

E&O wil de vierde plek zonder meer koesteren, daarvoor is winst op het bezoekende Volendam 2 een ‘must’. Voor der Emmenaren was het in Angelso half om half: zes duels, drie winstpartijen. De wijdbroeken pakten op vreemde bodem nog geen enkel punt!

Quintus 2 wil de afstand tot de laatste plek vergroten door een of meer punten af te snoepen van het bezoekend Arnhem, de nummer 3, met 16 punten uit 13 duels. De Heulse opleidingsploeg pakte in zeven thuisduels zes punten, op ‘verplaatsing’ kwam men tot 2 uit 6. 

Deel dit bericht