HSG Nordhorn-Lingen verliest eerste finale om lijfsbehoud

Door René Kok - HSG Nordhorn-Lingen heeft na een dramatische eerste helft (13-5 in het voordeel van  Ludwigshafen) uiteindelijk de ‘eerste finale’ om lijfsbehoud in de Liqui Moly Handball Bundesliga verloren. Het won weliswaar de 2e helft met 7-6, maar de achterstand, opgelopen in de eerste dertig minuten was al te groot. De tegenstander stond op de voorlaatste plaats, slechts een punt boven de ploeg uit Nordhorn.

Wat dit met het zelfvertrouwen van de Nederlands getinte ploeg doet moge duidelijk zijn. Immers, donderdag aanstaande komt de landskampioen SG Flensburg-Handewitt, op bezoek. Die ploeg verloor vanavond in Parijs van PSG het groepsduel in de Champions League met 32-30. Geen prettig vooruitzicht dus voor HSG!

In het begin van de wedstrijd kreeg men totaal geen grip op het spel van de thuisclub die vlot naar 6-0 ging. Na een kwartier werd keeper Bart Ravensbergen (0 stops) vervangen door Björn Buhrmester, die uiteindelijk tot 12 stops kwam.

Na ruim 15 minuten pas de eerste goal van de gasten. Patrick Miedema kreeg in het verloop van de wedstrijd twee kruisjes achter zijn naam en was daarmee de enige Nederlander die op die manier op het wedstrijd formulier kwam. Nicky Verjans zat niet bij de wedstrijdselectie. HSG Nordhorn-Lingen staat door die nederlaag nog steeds stijf onderaan.

Jeffrey Boomhouwer deed het met Bergischer HC beter en won uit met 31-25 (rust 17-14) bij Stuttgart. Boomhouwer scoorde zes keer.

Bij de 27-18 (13-9) winst eerder deze week van Flensburg-Handewitt bij die andere Nederlands gekleurde ploeg, Lemgo Lippe scoorde geen van de Nederlanders. Zowel Fabian van Olphen, Bobby Schagen en Dani Bayens bij Lemgo alsook Niels Versteijnen bij de regerend kampioen bleven droog.

In de tweede Bundesliga kreeg keeper Mark van den Beucken nu wel zijn minuten bij HSV Hamburg. Hij mocht in de uitwedstrijd bij EHV Aue een aantal keren de plaats innemen van de eerste keeper. Hij pakte wel een aantal ballen, maar uiteindelijk hielp het weinig. Hamburg verloor nipt met één goal: 24-23.

Jorn Smits scoorde niet in de ongelukkig verloren thuis wedstrijd van Emsdetten tegen koploper Essen: 26-28. Bij rust stond Emsdetten – voor 2000 toeschouwers - nog met 13-12 aan de leiding. Door deze nederlaag blijft Emsdetten op een degradatieplaats staan.