HSG Nordhorn-Lingen verliest ook van nieuwe koploper

Door René Kok - HSG Nordhorn-Lingen verloor gisteravond thuis ook van de nieuwe koploper, de SG Flensburg-Handewitt: 20-29. De ploeg gaat een aantal moeilijke weken tegemoet. In de komende wedstrijden tegen een tweetal concurrenten voor de onderste plaatsen - uit bij TVB Stuttgart en zondag 8 november thuis tegen TBV Lemgo Lippe - zullen er beslist punten gepakt moeten worden, wil de situatie voor de ploeg uit de grensstreek met de vele Nederlandse jongens niet uitzichtloos worden.

Hoopvol begin

En hoewel deze wedstrijd ook eigenlijk al bij de rust (9-16) beslist was toonde de thuisploeg, voor een met 3000 fans volgepakt Euregium zich duidelijk slagvaardiger dan de laatste weken. Weliswaar liep de nieuwe koploper van de Liqui Moly Handball-Bundesliga snel uit naar 1-5, maar daarna herpakten de mannen van trainer Geir Sveinsson zich tot 5-6 en werd het lange tijd spannend. Toch bleek het verschil in klasse te duidelijk. En zelfs meer dan dat. Ook de vele tijdstraffen speelden de ploeg parten. Met snelle aanvallen werd de dekking van de thuisploeg uiteen gespeeld. En vrijwel iedere kans werd benut.

Met name Rod en Sogard hadden hun vizier op scherp staan. Vooral het vliegertje met Rod was schitterend. Tegen hun schoten konden de keepers van HSG weinig uitrichten. Bovendien toonde keeper Bergerud van Flensburg aan uit het juiste hout gesneden te zijn en had voor rust al 11 stops achter zijn naam.

Opleving

Na rust was het aanvankelijk van het hetzelfde laken een pak en konden de gasten naar 12-22 uitlopen. Vervolgens kende de thuisploeg een periode van opleving en kwam het terug in de wedstrijd zonder meteen uitzicht op een punt te hebben overigens. Daarvoor was de achterstand te groot en de tegenstander te sterk. Hier speelde niet voor niets de kampioen van Duitsland van de laatste twee jaren. Door treffers van Lutz Heiny (2), uitblinker Patrick Miedema (3) en Nicky Verjans bracht HSG het verschil terug naar 6 goals: 18-24.

En ineens was de sfeer van eerder terug in de hal en ging het publiek er nog maar eens achter staan. Zeker nadat keeper Bart Ravensbergen zijn tweede strafworp had gestopt. Bart was de andere keeper Björn Buhrmester, die ook eerder in de wedstrijd al 2 strafworpen had gestopt, komen vervangen. Helaas was de opleving na de volgende time out van Flensburg snel voorbij. En kon Flensburg, de ploeg van co-trainer Mark Bult en Niels Versteijnen de wedstrijd professioneel uitspelen. Versteijnen smaakte nog het genoegen de laatste strafworp wél voorbij Bart Ravensbergen te schieten.

Na zestig minuten lichtten de 20-29 cijfers op op het scorebord. Het publiek had genoten, maar HSG hield wéér geen punten over aan deze wedstrijd. De ploeg sluit de ranglijst met 2 punten uit 14 duels.

Bergischer, met Jeffrey Boomhouwer, won thuis van Lemgo: 35-33. Boomhouwer tikte er zeven binnen. Dani Baijens (3, )Bobby Schagen (4) en Fabian van Olphen (1) sooorden voor de gasten. Melsungen, met assist-trainer Arjan Haenen, bleef op koers en won thuis vrij eenvoudig van Göppingen: 30-17.

Melsungen komt op plek drie, met 19 uit 14 maar heeft drie duels meer gespeeld dan THW Kiel dat één punt minder heeft. Bergischer blijft stevig op negen (15 uit 14), Lemgo staat met 6 uit 14 in de degradatiezone.

Topscoorders HSG: Patrick Miedema 6. Toon Leenders en Nicky Verjans kregen elk 1 streepje achter hun naam. Alec Smit was ziek en kwam dus niet in actie.

SG Flensburg-Handewitt: Magnus Abelvik Rod 8, Goran Sogard 7, Johannes Golla 3.