HSG Nordhorn-Lingen blijft kanshebber voor promotie

Tusem Essen na rust weggespeeld

Door René Kok- HSG Nordhorn-Lingen heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag bij koploper HBW Balingen vorige week. De HSG houdt daardoor de kans op promotie naar de 1e Bundesliga levendig.

Opnieuw in een prima gevulde Emsland Arena in Lingen, met  ruim 3000 toeschouwers, liet HSG, met 3 Nederlanders in de basis, zien dat men zich de kaas niet zomaar van het brood zou laten eten. Na een aarzelende start (0-2) én een gemiste strafworp, begon het te draaien. Tot aan de rust (14-13) bleef het wel gelijk opgaan, maar kende de HSG geen achterstand meer.

Na de rust kon Essen het nog even spannend houden, maar vanaf 16-15 was er geen houden meer aan voor de gasten. Na een 3-0 loop voor de thuisclub en bijna halverwege zelfs een 6-0 loop, met een hoofdrol voor Alec Smit op de rechterhoek, legde Tusem het hoofd in de schoot. Er lukte vrijwel niets meer en bij de thuisploeg nagenoeg alles. In die fase scoorde Alec Smit maar liefst 4 keer.

Een andere hoofdrol, maar dan al vanaf het begin, was weggelegd voor onze Oranje-keeper Bart Ravensbergen met vele stops: in totaal 14 bij 25 tegentreffers.

Het mooiste doelpunt was weggelegd voor Julian Possehl in de laatste minuut. Na een pass van aanvoerder Alex Terwolbeck scoorde hij op schitterende wijze met een vliegertje de 36-25 eindstand.

In één helft 22 treffers scoren dat lukt HSG ook niet elke week. Alec Smit liet het net 7x bollen (op 9 pogingen). Dat was hem ook nog niet vaak gebeurd en zeker niet bij HSG. Patrick Miedema - weer terug na een blessure - kreeg 2 streepjes achter zijn naam. Toon Leenders, alleen verdedigend enkele minuten ingezet, aangezien hij niet geheel fit was, kreeg geen doelpunt mee. Bij de gasten viel rechterhoekspeler Cyrill Akakpo met 6 treffers op.