HSG Nordhorn-Lingen maakt strijd om de promotieplaatsen spannender

Duidelijke winst op nummer twee HSC 2000 Coburg

Door René Kok- Voor ruim 3.500 toeschouwers in een nagenoeg uitverkochte Emsland Arena in Lingen heeft HSG Nordhorn-Lingen op meer dan duidelijke wijze revanche genomen voor de uit nederlaag tegen ditzelfde Coburg en daarmee tevens de strijd om de promotieplaatsen weer spannend gemaakt. Weliswaar blijft Coburg nog steeds tweede en HSG derde, maar achtervolgers zoals TuS N. Lübbecke en Ferndorf komen dichterbij. Alleen HBW Balingen loopt bovenaan iets uit en staat nu vier punten voor op Coburg en 5 op Nordhorn-Lingen.

Strijd en concentratie

Vanaf het begin liet de HSG er geen gras over groeien wie er vandaag wilde winnen. Agressief in de dekking, met veel steels als gevolg en elke kans om te scoren probeerde men te benutten. Weliswaar stond men het eerste kwartier nog niet helemaal perfect, getuige de kleine achterstand (6-8), maar gaandeweg kreeg men greep op de tegenstander, die ook een stevig potje handbal niet schuwde. Bij 8-10 had HSG een 6-0 loop, mede door snelle aanvallen en zeer attent reageren bij van de keeper of paal terugkomende ballen. In deze fase scoorde Toon Leenders ook zijn drie doelpunten.

Björn Buhrmester

In dit mogelijk beslissende kwartier groeide keeper Buhrmester weer naar zijn topvorm en werd het verschil met de keepers van Coburg tevens merkbaar. Uiteindelijk haalde keeper Buhrmester een stoppercentage van ruim 40%. Een knap resultaat, zeker tegen deze tegenstander.

Zo bereikte HSG via 14-10 de rust met 16-12. Al een groot verschil, maar nog was er een helft te gaan en niets beslist. Na een gelijkopgaand begin van de tweede helft liep de thuisploeg vanaf de 45e minuut langzaam weg bij de gasten. Na de rode kaart voor Marcel Timm van Coburg wegens een grove overtreding op Pöhle (48’) was er geen houden meer aan voor Coburg en liep het verschil op tot 8. Uiteindelijk won HSG Nordhorn-Lingen met 29-21 en kreeg het terecht een staande ovatie van de eigen fans.

Topscoorders bij de HSG waren Georg Pöhle (10/3) en Philipp Vorlicek, die net zijn contract verlengd had, met 5. Toon Leenders prikte er 3 in, Patrick Miedema, die afwisselend met de van een blessure teruggekeerde Alex Terwolbeck de aanval leidde, maakte 1 goal. Alec Smit kreeg dit keer geen treffer achter zijn naam.

Bij Coburg was Pontus Zetterman de meest trefzekere met 6 goals.