Nieuws

Hurry-Up Europees naar Zweden, Bocholt naar Spanje

Van de Redactie – Vanmorgen vond in Wenen de loting plaats voor de derde kwalificatieronde van de EHF Cup en de Challenge Cup bij de mannen.

Twee BENE-League-teams zijn nog in beeld: JD Techniek Hurry-Up ontvangt in het weekeinde van 16 en 17 november thuis het Zweedse Alingas, de huidige koploper (14 uit 8) in de hoogste divisie. Een week later is de return. De Zweedse ploeg schakelde in de vorige ronde het Luxemburgse Kaerjeng uit. Een jaar eerder was Gorenje Velenje in de eerste ronde de sterkere. In de Zweedse competitie verloor Alingas vorig jaar de strijd om de titel.

Hurry-Up tegen Olimpus, foto archief HSP / Hans Khoe

18 Europese duels speelde de ploeg uit Zwartemeer sinds het seizoen 2011/2012, met negen keer winst en negen keer verlies. Succesvol was het seizoen 2016/2017 waarin Hurry-Up acht maal Europees opdraafde en pas in het Portugese Madeira zijn meerdere moest erkennen in de halve finale van de Challenge Cup: 14-37 en 27-32.

Het Belgische Achilles Bocholt reist eerst naar BM Logorones La Rioja, de nummer twee in de Spaanse competitie achter grootmacht Barcelona. De laatste drie seizoenen actief in de EHF Cup, daarvoor ook present in de groepsfase van de Champions League. “Weinig kans maar interessant handbal,” was de eerste reactie van coach Bart Lenders. “Twee mooie duels proberen te spelen en zorgen dat we niet volledig weggespeeld worden.” Vorig seizoen sneuvelde de Spaanse ploeg in de groepsfase: slechts twee van de zes duels werden gewonnen.

Melsungen, met assistent-trainer Arjan Haenen, heeft het Griekse Olympiacos als opponent. Gornik Zabrze, met Iso Sluijters, ontvangt eerst de Duitse topploeg SC Magdeburg.

TTH Holstebro met Kay Smits en vorig jaar nog halve finalist bij de FINAL4 in Kiel, reist eerst naar de Tsjechische bierstad Plzen voor de ontmoeting met de plaatselijke handbalclub. In de eerste kwalificatieronde was Hapoel de te kloppen ploeg, in de tweede ronde werd Haukar (IJsland) uitgeschakeld door de Tsjechen.

cover Hurry-Up, oktober 2018 Europees tegen Olimpus

foto archief HSP / Hans Khoe

Deel dit bericht