Hurry-Up kansloos tegen koploper in BENE-League

Gasten uit Bocholt veel te sterk in Zwartemeer

Door René Kok - JD Techniek Hurry-Up kon het kunststukje van de thuis winst tegen LIONS, na een grote achterstand bij rust, tegen koploper Achilles Bocholt niet herhalen en verloor kansloos: 25-38.

Achilles Bocholt maakte de eerste plaats volledig waar en was  in elk opzicht duidelijk beter dan de thuisploeg. Het startte in een moordend tempo en dwong daardoor de gastheren al snel tot het maken van teveel fouten. En dat deed de ploeg van trainer Bart Lenders nu juist niet. Bij een 3-7 achterstand moest trainer Joop Fiege in de 10e minuut al vluchten in z’n eerste time-out. Dat hielp weliswaar even, maar korte tijd later was het verschil al opgelopen tot zes: 7-13. Vooral Damian Kedziora en Quinten Colman hadden hun vizier op scherp staan en ook Ruben Roelants met zijn prachtige en onnavolgbare schijnbewegingen deed een flinke duit in het zakje. Bovendien verkeerde keeper Clem Leroy in een prima vorm en zorgde er zo voor dat de thuisclub niet echt dichterbij kwam. Bij de thuisploeg hield keeper Boris Tot zo veel hij kon, maar ook hij kon niet verhinderen dat de gasten de rust in gingen met een voorsprong van zes doelpunten : 11-17. Precies het verschil dat de thuisclub in de wedstrijd tegen LIONS na rust nog kon repareren tot de winst met één treffer.

Effectiever

Die vlieger ging dit keer niet op. En ook al namen de gasten zo nu en dan even gas terug, het arme Hurry-Up werd bij tijd en wijle in de tweede helft totaal zoek gespeeld. Ook het inbrengen van een aantal niet-basisspelers deed geen afbreuk aan het goede spel van de koploper uit Bocholt. De ploeg bleef sneller en effectiever spelen met duidelijk veel minder technische fouten dan de thuisclub. Gewoon snel en simpel handbal, daar waar de thuisclub nog al eens zijn heil zocht in mooie, risicovolle acties, die niet alleen geen rendement hadden, maar ook nog eens leidden tot snelle tegenaanvallen die doelpunten opleverden.

Halverwege de tweede helft was het verschil al 12 (17-29) en wat Joop Fiege ook probeerde, uiteindelijk werd het een terechte nederlaag: 25-38!

Topscoorders Hurry-Up: Harm Meijer 5, Ronald Suelmann en José Rolo elk 4, Tim Remer 3.

Bij Achilles Bocholt: Quinten Colman 6, Damian Kedziora 6/2, Evert Kooijman 5, Serge Spooren en Ruben Roelants elk 4.

Het scheidsrechtersduo Rick Wolbertus en William Weijmans floot een prima wedstrijd.