Hurry Up speelt ook volgend seizoen in BENE-League

Quintus nog in de BENE-Leaguewachtkamer

De handballers van JMS Hurry Up spelen ook volgend seizoen in de BENE-League. In de vierde play-off wedstrijd tegen BENE-League-concurrent Wematrans Quintus won de ploeg uit Zwartemeer, na een 10-15 ruststand, met 24-36.

De ploeg van het trainersduo Alex Curescu en Jos Klepke was er alles aan gelegen om de winst in eigen huis te houden om zo hun BENE-League plaats voor komend seizoen weer zo goed als zeker veilig te stellen. Maar al snel bleek dat de thuisploeg een verloren wedstrijd speelt als Hurry Up in de tiende minuut via 0-4  op een 2-8 voorsprong komt. Quintus heeft dan ook vooral moeite met het fysieke spel van de Zwartemeerders en is niet meer in staat die achterstand weg te werken al was er na rust even nog wat hoop.

De ploeg van de vertrekkende coach Martin Vlijm kan in het verloop van de eerste helft de marge nog uitbreiden naar acht doelpunten (7-15) maar in de slotfase weet Quintus toch nog terug te komen, via de 10-15 ruststand wordt het direct na rust 11-15. Dan lijkt er nog van alles mogelijk maar het was ijdele hoop voor de fans op de tribune in de Eekhout. In goed acht minuten loopt Hurry Up weg van 13-17 naar 14-27 en is de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen hobbelen naar het einde. Bij 24-36 komt er dan een eind aan de wedstrijd en week Hurry Up dat het zich komend seizoen weer kan gaan opmaken voor deelname aan de BENE-League.

Quintus mag zich gaan opmaken voor een spannende slotfase waarin het DSF Arnhem na de 30-18 winst op Houten de Heulse ploeg tot op één punt zag naderen. Volgende week speelt Quintus uit bij Houten dat na de nederlaag van zaterdag uitgeschakeld is voor deelname aan de BENE-League. DSF gaat op bezoek bij Hurry Up.