Handbalshop
Hurry-Up zonder gangmaker tegen Hasselt

Hurry-Up zonder gangmaker tegen Hasselt

10 februari 2019, 15:47 uur

Door René Kok– JD Techniek Hurry-Up blijft in de onderste regionen van de BENE-League na het verlies ( 30-33) in de eigen hal tegen het Belgische Hubo Initia Hasselt van (nog) trainer Joop Fiege. Daarmee nam de ploeg van de scheidende trainer Fiege revanche voor de eerder in het seizoen geleden thuisnederlaag tegen hetzelfde Hurry-Up. Daardoor blijft de Zwartemeerse ploeg van het trainersduo Remer- Kremer ook het op een na laagst geklasseerde team van de zes Nederlandse teams in die BENE-League. De ploeg bivakkeert slechts op de tiende plaats met een schamele 9 punten. De andere Nederlandse ploegen staan op de plaatsen 3 t/m 6. Onderaan is Quintus de echte rode lantaarndrager.

In de eigen, sfeerloze Succes Holidayparcs Arena in Zwartemeer kon men niet echt een vuist maken tegen dit, door trainer Fiege, goed op de tegenstander ingestelde team van Hasselt. Hurry-Up maakte te veel technische fouten, met name in de fases dat men in ondertal met een leeg doel speelde. Dat leverde de tegenstander vele goedkope goals op.

Kevin Bos, stijlvol op weg naar het Belgische doel            foto Hans Khoe

Trainer Fiege had zijn ploeg daar goed op ingesteld. Bovendien diende zich in het team van Hurry-Up geen echte leider aan. Niet iemand die de ploeg op sleeptouw kon nemen. Iemand die dat in de toekomst eventueel wel zou kunnen is Sven Suton, die de laatste wedstrijden deze rol steeds beter vervult. De Bosniër Sven Suton, die zijn broer Tim - met Duitse pas - tijdens het afgelopen WK goed zag invallen bij het Duitse nationale team, is handig, technisch goed en snel ter been. Voor Sven was het resultaat eveneens tegenvallend. “Wij hebben het niet slim genoeg gedaan vandaag en er had duidelijk meer ingezeten”. Op de vraag of hij een toekomst in het Nederlands team ziet zitten antwoordde hij: “Ik heb hier wel voor een jaar bijgetekend, maar ik heb nog geen Nederlandse pas”.

Ook de keepers konden de thuisclub vandaag niet over het dode punt tillen, gezien de door de trainer uitgevoerde keeperswissels. Ook de in Oranje meestal goed spelende René de Knegt niet.

Topscorers Hurry-Up: Tommie Falke 9, Sven Suton 5 en René Jaspers 4/2.

Hasselt:Bart Köhlen 10/5, Mattias van Crieckinge 7 en Yme Bertels 5.

Laatste update: 10 februari 2019, 15:49 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct