Nieuws

Hypo NÖ verrassend uitgeschakeld in Oostenrijkse beker

Geen dertigste opeenvolgende bekerwinst

Door Frits Feuler –Een bericht dat tussen alle andere sportberichten door de aandacht trok. Uitgeschakeld worden in de nationale bekercompetitie overkomt meer ploegen. Zo ook in de Oostenrijkse versie bij de vrouwen waar ‘grootmacht’ Hypo NÖ in de kwartfinale haar meerdere moest erkennen in Stockerau: 19-24.

De nationale recordkampioen en recordkampioen in de bekercompetitie, zonder Gorica Acimovic, sneuvelde in sporthal Alte Au -  ‘what’s in a name’. De ploeg wilde een 30e opeenvolgende bekertitel, nadat vorig seizoen verrassend de landstitel, na 41 jaar op rij te hebben gewonnen, werd verspeeld aan MGA Fivers. Maar nog voor de finale sneuvelde de eens zo trotse club die ook 8 Champions League titels op haar palmares heeft staan

“We hebben geschiedenis geschreven, Hypo is voor het eerst sinds jaren niet eens in de finale! We waren vandaag de betere ploeg, niet onder de indruk. Ook niet vlak na rust toen het 14-14 werd. Beslissend was de fase van 16-16 naar 21-18. Dat maakte de opponent nerveus, maar zorgde bij onze ploeg voor euforie en zelfvertrouwen,” jubelde sportdirecteur Wolfgang Kaindl na afloop. 

Ook in de competitie zit Stockerau Hypo op de hielen: een punt achterstand. Een spannend competitieslot lijkt daarmee gewaarborgd.

Uitslagen ÖHB Cup, kwartfinale, vrouwen

UHC Admira Landhaus - Union St. Pölten 26:36

UHC Eggenburg - ROOMZ HOTELS ZV Handball Wr. Neustadt 26:21

UHC Müllner Bau Stockerau - Hypo NÖ 24:19

MGA Fivers - Perchtoldsdorf Devils 38:27

Deel dit bericht