Nieuws

Interim-trainer Rob Vis moet proberen Quintus voor BENE-League te behouden

Keuze uit pure clubliefde

AD SPORT / Peter Lotman- Midden in het seizoen een andere trainer vinden, is niet eenvoudig. Quintus zocht het in eigen huis en vond Rob Vis als opvolger van het technisch duo Curescu/Klepke. Hij moet proberen de Heulse handballers in de BENE-League te houden. Een hels karwei.

De vraag die onmiddellijk opwelt: waarom begint iemand aan zo’n ondankbare klus? Rob Vis kijkt verbaasd. Voor de 28-jarige Westlander lijkt het een vanzelfsprekende zaak dat hij zijn club uit de brand helpt.

“Ik heb een hechte band met Quintus. Ik heb jarenlang in de selectie gespeeld. Ben Nederlands kampioen geworden met de B-jeugd in de zaal en op het veld en met de A-jeugd op het veld. Ik heb acht jaar jeugdtraining gegeven aan diverse teams. Twee seizoenen trainer/coach geweest van het opleidingsteam. In het derde gespeeld en dat team gecoacht. Verder zit ik in het algemeen bestuur en werk regelmatig achter de bar. Dus ik voelde me eigenlijk wel verplicht om ja te zeggen toen ze een beroep op me deden”, aldus Vis die in het bezit is van het hoogste HT-4 trainersdiploma.

Rob Vis, rechts, geeft aanwijzingen, assistent Marco de Bakker luistert mee    foto Patrick Dolkens

Handbaltechnisch

Los van het feit dat Rob Vis een kind van de club is, heeft hij ook een handbal-technische verklaring voor het oppakken van de uitdaging. Vis: “Ik denk, dat er meer in de groep zit dan dat ze nu laten zien. Dat wil ik toch proberen eruit te halen. Ik zeg niet, dat we ons handhaven, maar ik wil ze beter laten handballen.”

Hij heeft er al lang en breed over nagedacht hoe hij dat gaat doen. “Het hoofddoel wat het spel betreft, is om het aantal tegendoelpunten te verminderen. Verdedigend is het niet goed gegaan. In het verleden was dat juist altijd het sterke punt van Quintus. Nu verloren we vaak met grote uitslagen. Verder vind ik het belangrijk, dat we meer als team gaan handballen. Ook dat was een sterk punt van ons. De acties zijn dit seizoen te individueel.”

De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar Vis realiseert zich dat hij geen ijzer met handen kan breken. “Verwacht geen wonderen van mij, heb ik gezegd. Als wij weer als collectief gaan spelen en trainen, komt het spelplezier ook terug. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor, dat wij het de andere teams de resterende wedstrijden nog moeilijk kunnen maken.”

Sfeermaker

Rob Vis, in het dagelijks leven projectleider bij installatiebedrijf Van Dijk & Korteland in De Lier, is een sfeermaker binnen de club. “Plezier in het spel hebben en punten pakken, is mijn filosofie. De sfeer is inmiddels prima. Die gasten doen geweldig hun best. Het is een goed stel. Ze hebben altijd de spirit gehad om er vol voor te gaan in de BENE-League. Die instelling is nu weer terug.”

Met assistent Marco de Bakker, die samen met Jack van Lier  het opleidingsteam onder zijn hoede had, is Vis intussen gedreven aan de slag gegaan. Met het doemscenario, dat degradatie realiteit wordt. “Dat is geen probleem. We moeten reëel blijven. Toen ik hier aan begon, wist ik dat het een wonder zou zijn als wij erin blijven. Onze doelstelling is om het seizoen goed af te ronden en het andere teams moeilijk te maken. Als we dan ook nog wat puntjes pakken, nemen we met een goed gevoel afscheid van de BENE-League.” 

 

Inhaalrace Quintus voor lijfsbehoud

Quintus begint na de winterstop zaterdag met een thuIiswedstrijd tegen Volendam (20.15 uur, Kwintsheul). De Westlanders bezetten de laatste plaats met drie punten uit dertien wedstrijden. Uit werd bij Hurry-Up gewonnen (29-30) en thuis gelijkgespeeld (24-24) tegen Sasja Antwerpen.

De Nederlandse ploeg die als laatste eindigt, degradeert uit de BENE-League. Hurry-Up staat tiende en heeft zeven punten.

Er zijn nog negen wedstrijden te gaan.

Deel dit bericht