Nieuws

Internationaal G-sport tournooi tussen Uilenspiegel en BFC

Door Uilenspiegel - Het eerste internationale G-handbaltournooi van België is een feit!  De G-eweldige handballers van HV Uilenspiegel uit Wilrijk (België) ontvingen op zondag 11 november  de G-handbalploeg van BFC Beek uit Nederland.

Het werd een heerlijke handbalnamiddag in sporthal De Bist in Wilrijk (Antwerpen).

G-sportteam BFC uit Beek

De supporters waren enthousiast en de spelers lieten het beste van zichzelf zien.  Er werden 3 wedstrijdjes gespeeld en tussendoor speelden de kleinste G-sporters van Uilenspiegel een oefenwedstrijd.

De eerste wedstrijd speelde HV Uilenspiegel een sterke wedstrijd. BFC gaf zich echter niet gewonnen.  Ze lieten zien dat ook zij straffe handballers zijn en wonnen de tweede wedstrijd.  Maar dat kon HV Uilenspiegel niet laten gebeuren.  De derde en laatste wedstrijd werd erg spannend, de punten gingen gelijk op.  Uiteindelijk won HV Uilenspiegel nipt.

Tussen de drie wedstrijden toonden de kleinste G-handballertjes hun handbaltalent tijdens een oefenwedstrijdje tegen broers, zussen en enkele M17 meisjes.  Het was leuk om zien hoe trots en enthousiast iedereen op het veld stond.

Na deze G-eweldige wedstrijdjes aten beide ploegen samen nog heerlijk spaghetti.  En uiteraard hoorden daar de leuke verhalen over de voorbije wedstrijd bij en werden er ineens afspraken gemaakt voor een volgende ontmoeting.

Een mooie samenwerking tussen G-sport van België en Nederland wat alvast een vervolg krijgt in januari 2019. Dan reizen de G-sporters van HV Uilenspiegel naar Nederland.

Foto's Alain Decamps                    meer foto's op https://ann-alain.eu/HB

Deel dit bericht