Nieuws

Jong Oranje zet Kosovo eenvoudig opzij

De Nederlandse handbalsters hebben zaterdagmiddag in Almere op eenvoudige wijze hun laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo gewonnen. Bondscoach Hellen Thomsen had er voor gekozen de jonkies een kans te geven en te laten zien wat ze in huis hadden. Maar ook om ze ervaring te laten op doen in het spelen van dit soort wedstrijden, voor een uitverkocht huis.

Esther Schop

Dionne Housheer, Delaila Amega, Larissa Nusser, de verrassende Esther Schop die zo nog een mooie afscheidswedstrijd kreeg omdat zij gaat stoppen en Lynn Knippenborg vormden de startopstelling met de vaste waarde, de hoekspeelsters Debbie Bont en Martine Smeets in de eerste helft en de keepsters Jasmina Jankovic en Tess Wester. Later kregen ook Inger Smits en Anouk Nieuwenweg en Merel Freriks speeltijd. Laura van der Heijden, Danick Snelder, Kelly Dulfer en Nycke Groot, hoefden niet in actie te komen. Zij konden rustig vanaf de bank toekijken hoe de jeugd het klusje klaarde.

Het team dat door Thomsen de wei in werd gestuurd pakte het dan ook goed op en scoorde er vanaf het begin lustig op los. Behoudens wat momentjes waarop de concentratie even wat minder was kon Thomsen tevreden terugkijken hoe deze groep deze klus heeft geklaard. Na de 21-10 ruststand zegevierde Oranje met 42-16.

Anouk Nieuwenweg

Scores tegen Kosovo: Anouk Nieuwenweg 8, Lynn Knippenborg 7, Larissa Nusser 6, Dione Housheer 6, Inger Smits 4, Delaila Amega 4, Debbie Bont 3, Martine Smeets 2, Esther Schop 2.

Oranje had zich donderdag al geplaatst voor het EK in Frankrijk. Omdat Oranje als groepshoofd in Groep C is geplaatst is, al duidelijk dat men de groepswedstrijden op 1, 3 en 5 december 2018 in Montbéliard gaat spelen. Wie de tegenstanders gaan worden zal binnenkort -12 juni - bekend worden. Wanneer Oranje bij de eerste drie eindigt speelt het de tweede groepsfase op 7, 9, 11 en 12 december 2018 in Nancy.

Lynn Knippenborg

Deel dit bericht