Nieuws

Joop Fiege geniet van koppositie Hurry-Up

'Hard voor gewerkt'

Van de Redactie - Joop Fiege is terug bij Hurry-Up en na drie wedstrijden staan de handballers uit Zwartemeer bovenaan de ranglijst van de BENE-League. Een goed begin voor de Drentse formatie, maar de echte beproevingen moeten nog komen: "Eerst maar zien hoe we de komende weken doorkomen." Dat meldt Radio Drenthe Sport.

Ambities waarmaken

Vorig jaar mislukte de missie van Fiege bij het Belgische Hasselt, kun je wel stellen. De enorme reisafstand gooide roet in zijn sportieve ambities. Nu is hij terug in een wat bekendere omgeving. Met Hurry-Up beleeft hij een droomstart in de BENE-League. Met overwinningen op Sporting Pelt, Atomix en Houten heeft de ploeg zes punten uit drie wedstrijden. Tongeren en Achilles Bocholt lieten afgelopen weekend puntjes liggen, en dus staan de Zwartemeerders één punt los van de concurrentie. "Ik had niet verwacht dat we bovenaan zouden staan na drie wedstrijden, maar we wilden wel zes punten pakken. Daar hebben we hard voor gewerkt," geeft Fiege aan tegenover Radio Drenthe Sport. "Het zat erin, maar dan moet je het wel waarmaken en dat hebben we gedaan."

Zaterdagavond is het uit naar het fysiek sterke Waalse Visé, een topduel om de eerste plaats. Dan Volendam thuis en LIONS uit. Een loodzwaar programma. "Die hele competitie is sterk, we moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken. We hebben nu één stap gemaakt, maar we moeten nu nog meer stappen maken," aldus Fiege.

Blessure Tot

In het duel tegen Houten kreeg Hurry-Up wel een tegenslag te verwerken met het uitvallen van de Kroatische keeper Boris Tot. Hij moest het veld hinkend verlaten met een blessure aan zijn rechterknie. Het is nog niet bekend hoelang hij aan de kant moet blijven. "Ik verwacht geen goed nieuws voor de komende weken. We hopen dat het geen gescheurde kruisband is. In ieder geval is het een groot gemis de komende weken," legt Fiege uit.

Mogelijk maakt de inmiddels 48-jarige Manuel Kremer tijdelijk zijn opwachting in de hoofdmacht.

 

Deel dit bericht