Nieuws

Joop Fiege nieuwe coach Initia Hasselt.

Joop Fiege is met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe coach van de Belgische record kampioen Hubo Initia Hasselt. Daarmee is de geboren Amsterdammer maar in Emmen woonachtige trainer coach de opvolger van Korneel Douven die na een seizoen overstapte naar Visé.

Fiege was het afgelopen seizoen coach bij E&O in zijn woonplaats. Daarvoor was hij onder meer ook twee seizoen coach bij Hurry Up en een seizoen van het Zwitserse RTV Basel. Daarnaast is hij jaren lang werkzaam geweest als bondscoach van het Nederlands heren handbal. Eerst bij jeugd laten werd hij coach van de Nationale A-ploeg. Onder zijn leiding werd Oranje U 21 vijfde bij het WK in Bosnië.

Fiege, die een overeenkomst heeft getekend voor één seizoen, is in zijn nopjes met zijn nieuwe werkgever. “Het is een mooie club met een rijke traditie. Ik ben me wel bewust dat we een heel nieuw team moeten gaan opbouwen. Acht speler met veel routine die zijn gestopt of zijn vertrokken vervangen doe je niet zomaar. Maar de club blijf desondanks ambitieus en dat is wat ik toch ambieer, al hebben we voor komend seizoen geen doelstellingen geformuleerd, We gaan proberen er een mooi seizoen van te  maken. De club is druk bezig met het aantrekken van nieuwe spelers en dat gaat de goede kant op”.  

Fiege gaat drie nachten overnachten in Hasselt en voor de rest gaat hij heen en weer rijden tussen Emmen en de Belgisch Limburgse hoofdstad. Daarbij is Hasselt een mooie en gezellige stad die centraal ligt,  aldus de nieuwe coach van Hasselt  

Deel dit bericht