Kaarten in degradatiepoule bij de dames eredivisie lijken geschud

Kaarten in degradatiepoule bij de dames eredivisie lijken geschud

15 april 2018, 16:37 uur

In de degradatie poule heeft E&O nog een week respijt gekregen al is dat respijt zonder hoop. Zelf verloor de ploeg uit Emmen de uitwedstrijd tegen VZV na een 14-10 ruststand met 32-27. VZV is met deze overwinning ook komend seizoen verzekert van een plaatst in de Eredivisie.

E&O is in feite al voor 99,9 procent gedegradeerd. De ploeg uit Emmen zag ook Foreholte thuis verliezen wat inhoud dat het verschil tussen E&O en Foreholte met nog twee wedstrijden te gaan vier punten bedraagt maar. In theorie kan E&O dan ook nog gelijk komen met Foreholte maar het verschil in doelpunten tussen Foreholte en E&O bedraagt 47 doelpunten in het voordeel van de ploeg uit Voorhout en dat zal E&O in de resterende twee wedstrijden zeker niet goed gaan maken.

Foreholte keek in de thuiswedstrijd tegen SEW, waar het er om ging rechtstreeks klasse behoud te kunnen realiseren de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan variërend tussen de één en de acht doelpunten aan. Gerust werd er bij een 9-15 stand waarna SEW in de tweede helft nog weg eist te lopen naar 9-17. Daarna begon een lange inhaalrace voor de thuisploeg die succesvol leek te gaan worden De dekking kraakte bij Noord Hollandse vrouwen die bij 23-23 en 24-24 Foreholte weer langszij zagen komen. Toch lukte het SEW op inzet en fitheid alsnog de zege uit het voor te slepen: 24-25.

Daarmee slaat SEW een gat van drie punten met Foreholte dat nu toch langzaam moet vrezen met nog twee wedstrijden te spelen dat zij de ploeg zijn die nog een toetje moeten gaan spelen tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie om behoud van het eredivisieschap.

  

Laatste update: 15 april 2018, 16:38 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct