Nieuws

Kan Dalfsen koploper VOC puntje afsnoepen?

Slechts drie wedstrijden dit weekeinde

Door Frits Feuler– De achtste speelronde in de eredivisie bij de vrouwen kent geen compleet schema vanwege de Europese verplichtingen van Quintus en Geonius Vlug en Lenig.

Meest in het oog springende duel zaterdagavond wordt in Dalfsen gespeeld waar de plaatselijke trots Morrenhof Janssen landskampioen OTTO Work Force VOC ontvangt. De laatste jaren steeds inzet van een kampioenschap of bekerstunt. Nu een ‘doodnormaal’ wedstrijdje, lijkt het. Beide teams kwamen enkele weken Europees niet verder op de ladder en moesten vroegtijdig het internationale strijdtoneel verlaten in de EHF Cup. Dalfsen redde het niet in die eerste kwalificatieronde tegen Frederikstad, VOC bleek niet opgewassen tegen Michalovce.  

De talentploeg van Monique Tijsterman kan het dit seizoen niet echt bijbenen. Met slechts zes punten uit zeven duels en een pitstop op plaats zes kan gesproken worden een ‘moeilijk parcours’. Het is nog maar de vraag of Tijsterman haar meisjes op de rails krijgt om na 18 competitierondes te gaan meedoen met de beste vier ploegen. Op dit moment lijkt dit, gelet op de uitslagen tot heden, een utopie.

Dalfsen-keepster Femke Erkens in actie

De Amsterdamse formatie dendert vrolijk door de eredivisie, ontziet niets en niemand en scoort gemiddeld 41 (!) doelpunten per duel. Dat getal zal in Dalfsen misschien nagestreefd worden maar realistischer is het om uit te gaan van de ‘gewone’ twee punten.  

Maar het zou zo maar kunnen gebeuren dat Dalfsen in deze donkere dagen plots ‘het licht’ ziet en er een aardige stunt weet uit te persen. Voor de rangschikking heeft dat nauwelijks gevolgen, voor een stuk meer zelfvertrouwen des te meer.

De wedstrijd is via livestream te volgen op:

https://www.youtube.com/c/TOPHANDBALDALFSEN/live

Cabooter Handbal Venlo mag in eigen huis niet al te veel moeilijkheden hebben met JuRo Unirek VZV. Coach Robin Gielen zal waken voor onderschatting na de 27-23 zege op Dalfsen. Een week eerder moest de Noord-Limburgse formatie de punten verrassend in Borhave achter laten, meteen de tweede nederlaag na de zeperd bij Quintus: 22-33.

Borhave na winst op SEW

De formatie van Rolf Schulte daarentegen pakte uit de laatste twee duels (SEW en Dalfsen) de volle buit en zal ongetwijfeld nog even gedacht hebben aan de uitglijder bij DSVD.  

Borhave mag in eigen hal proberen de derde zege op te halen als rode lantaarndrager Foreholte – één punt uit zeven duels - op bezoek komt. Twee winstpartijen (Venlo en SEW) zitten in de tas. Er is verlangen naar meer….

Tegen de huidige top-drie was de Voorhoutse ploeg kanonnenvoer: in totaal incasseerde men 133 (!) treffers, iets teveel dus. Mogelijk dat de eerste uitzege – tegen SEW was men er met 26-26 al dicht bij – voor wat meer lucht en vertrouwen kan zorgen.

Deel dit bericht