Handbalshop
Kan Oranje na 57jaar een hoofdstuk toevoegen aan het dunne WK-boekje

Kan Oranje na 57jaar een hoofdstuk toevoegen aan het dunne WK-boekje

13 juni 2018, 12:33 uur

Worden dromen werkelijheid 

Afgelopen zaterdag schreef het Nederlandse heren handbalteam geschiedenis door voor de eerste keer van viervoudig wereld kampioen, viervoudig Europees kampioen, en viervoudig vice-Olympisch kampioen Zweden te winnen. Daarnaast won Zweden nog eens drie keer Zilver en vier keer brons bij het WK. Daarnaast is het momenteel ook vice-Europeeskampioen. Al met al een land dat met in totaal met 20 medailles een behoorlijke staat van dienst heeft  in de mondiale handbalgeschiedenis.

Het mooie van geschiedenis is dat er steeds een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd kan worden. De vraag is dan ook kan Oranje binnen vierdagen een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis toevoegen? Het zou een resultaat van wereldformaat zijn als de Oranje equipe van bondscoach Erlingur Richardsson vanavond in staat is om Zweden van het komende WK weg te houden. De Zweden hebben een selectie waartegen je u zegt. 11 spelers speelden afgelopen seizoen  Champions League.

Nederland staat daarmee ook voor een nieuwe ervaring. Nog nooit werd bij een play-off serie de eerste wedstrijd gewonnen. De marge is klein (25-24) maar als Oranje in de dekking dezelfde discipline kan opbrengen en misschien nog wel een tandje kan bij steken en aanvallend nog beter met haar kansen weet om te gaan is van alles mogelijk. Zo dicht bij een WK is men na 1961 nooit meer geweest. Eén wedstrijd is men van een tweede wereldkampioenschap verwijdert. Lukt het Oranje om na 57 jaar weer een nieuw hoofdstuk te kunnen toevoegen aan het nu bijzonder dunne WK-boekje? 

Drie jaar  geleden sprak Handbalstartpunt met de toen 74-jarige Hans Horselenberg. Hij was een van de 14 deelnemers aan het WK van 1961 in West Duitsland  (Lees hier verder).

Als we de Nederlandse spelers mogen geloven dan gaan ze er vanavond helemaal voor en is met vol vertrouwen naar het Zweedse Kristianstad afgereisd. Worden hun dromen werkelijkhied? U kunt het allemaal volgen op Ziggo.

Om 19:15 uur is de wedstrijd te zien op Ziggo Sport Extra 1 (Dat is een betaal kanaal). Vanaf 19:30 uur kun iedereen  inschakelen via Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select.

Hou kanaal 14 van Ziggo maar in de gaten want het kan zijn dat men al eerder inschakeld op kanaal 14 met het handbal.

Je hebt geen kabel abonnement bij Ziggo en wil je toch getuige zijn van mogelijk een historisch moment van de Oranjeheren? Dan kun je de wedstrijd los kopen voor €3,99 via: https://go.ziggosporttotaal.nl/payment/purchase/1/23478

Laatste update: 13 juni 2018, 15:11 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct